Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Rocky Road is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een feest om te maken. Het is het perfecte recept om restjes chocolade of koekjes op een verrassende manier te verwerken. Het is een dessert dat je meteen doet glimlachen en waar je gegarandeerd vrienden en familie blij mee maakt.



Recept

Rocky Road

Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Dan moet je dit Rocky Road recept echt eens proberen. Rocky road is een no bake recept. Het is een fudge gemaakt van marshmallows, noten, biscuit en chocolade. Het is een super simpel recept, alleen je moet wel wat geduld hebben, want het moet een tijdje opstijven, maarrr dit is het zeker waard!

Gang Snack
Keuken
Porties 1 springvorm

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Opstijven min. 1 uur
Koeltijd 3 uur
Totaal 4 uur 10 min

Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Mes
  • Steelpan
  • Spatel
  • Snijplank

Ingrediënten

  • Gecondenseerde melk (1 blik ca 400 g)
  • 340 g pure chocolade
  • 90 g notenmix ongezouten
  • 45 g biscuitjes
  • 30 g mini marshmallows
  • extra noten biscuit en marshmallows ter decotratie
  • Sprinkels en hartjes (optioneel)

Rocky Road

    1. Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 23x23 cm met bakpapier. Breek dan de biscuitjes in stukjes en hak de noten iets fijner (er mogen best nog wat grotere stukken tussen zitten).
    2. Voeg chocolade toe aan het steelpannetje en verwarm dit au bain-marie. Voeg ook de gecondenseerde melk toe en laat smelten tot je een egale massa hebt.
    3. Vervolgens voeg je de noten, biscuitjes en marshmallows toe. Roer ze goed door het mengsel heen en stort dit dan in de bakvorm.
    4. Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel de extra ingrediënten ter decoratie over de fudge. Voeg eventueel nog sprinkels toe.
    5. Zet de schaal dan in de koelkast. Na een paar uur zal de fudge al goed zijn opgestijfd. Wil je er zeker van zijn dat de fudge goed stevig is? Maak het dan de dag van tevoren!

Gerelateerde categorieën