Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Nagerecht Italiaans Suikervrij

Eens in de zoveel tijd duik ik een hele dag de keuken in om allerlei lekkers te bedenken en te maken. Omdat het alweer even geleden was dat ik een écht dessert had gemaakt (dus geen taart of iets dergelijks), besloot ik daar iets leuks mee te doen. Koffie en desserts vind ik super goed samen gaan en dit heerlijke suikervrij dessert met ricotta en koffie geeft je een beetje de smaak van Italië. Niet al te zwaar, pure smaken en door de ricotta is het een koolhydraatarm recept.

Recept

Suikervrij dessert met ricotta en koffie

Suikervrij dessert met ricotta en koffie is een luchtig Italiaans nagerecht, perfect voor koffieliefhebbers. Het dessert bestaat uit lagen van opgeklopte ricotta met espresso, kaneel en vanille, gecombineerd met een koffiegelei gemaakt van lungo en agar agar. Na 20 minuten opstijven in de koelkast wordt het geheel afgemaakt met cacaopoeder of geschaafde chocolade voor een verfijnde, suikervrije afsluiting van de maaltijd

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 desserts

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 1 lungo coffee (120ml)
  • 2 theelepels stevia of gebruik honing
  • 250 gram ricotta
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • half zakje agar agar 3-4 gram
  • 1 zakje instant espresso

Hoe maak je een suikervrij dessert met ricotta en koffie?

    1. Zet een kopje koffie (lungo) van ongeveer 120ml. Roer hier de agar agar doorheen, verdeel over twee mooie glazen en zet in de koelkast zodat het kan opstijven. Dit duurt wel een minuut of 20.
    2. Doe dan de ricotta, samen met de instant espresso, kaneel, vanille extract en stevia in een keukenmachine en mix goed door. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen.
    3. Klop de eiwitten in een schone kom op tot er mooie pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden. Schep de eiwitten dan voorzichtig door het ricottamengsel, zodat dit mooi luchtig wordt.
    4. Verdeel het ricotta mengsel over de twee glazen met koffie. Maak af met wat cacaopoeder of geschaafde chocolade. Enjoy!

1