Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerecht Vis Glutenvrij Suikervrij Valentijnsdag

Het was een idee wat volgens mij al bijna een jaar in zijn hoofd zat: Chris wilde een sushi burger maken. En met burger bedoelde hij dan dat de ‘broodjes’ van rijst waren, met een sushi vulling ertussen. Ik vond het een top plan! Want alles wat met sushi te maken heeft is lekker, toch? 

Recept

Sushi Burger

Boordevol verse groente, zalm en wakame!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 burgers

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Platte dinerborden
  • Kom
  • Bakringen

Ingrediënten

  • 200 gram pandan rijst
  • 200 gram verse zalm
  • 1 avocado
  • ongeveer 8 surimi sticks (optioneel)
  • 2 nori vellen
  • flinke scheut (glutenvrije) sojasaus
  • paar plakken komkommer
  • theelepel wasabi
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Handje wakame

Bereiden

    Kook de pandan rijst.

    Snijd ondertussen de zalm en surimi in blokjes, de komkommer in plakjes, de avocado in plakjes.

    Maak een dressing van de mayonaise en wasabi. Leng aan met een klein beetje water.

    Als de rijst klaar is, doe je deze in een bakring. Druk goed aan en haal de rijst dan uit de bakring. Doe er wat sojasaus overheen.

    Knip 4 norivellen ter grootte van de bakring en leg deze op de rijst. Beleg nu met zalm, surimi, komkommer, wakame en avocado en doe er wat dressing overheen.

    Maak nu de tweede rijst’burger’. Leg deze op de vulling. Herhaal dit tot je 4 burgers hebt. 

    Namens team Cookinglife, geniet van je Sushi burger als avondmaal of uitgebreide lunch in het weeknd. 

Toen ik op Instagram een foto deelde van de sushi burgers, kreeg ik serieus privéberichten voor het recept. Goed teken, vond ik zelf. Haha! Het duurt natuurlijk altijd even voordat ik het recept uit kan werken, daarom probeer ik altijd een paar recepten ‘op de stapel’ te hebben. Ik vind koken en bloggen super leuk, maar als je per se een recept ‘moet’ maken, voelt het al gauw echt als een moetje. En het moet juist allemaal leuk blijven, vind ik :D!

Hoe vind jij deze sushi burger eruit zien? Ik zal heel eerlijk zijn: het is best lastig eten. Verwacht niet dat je ‘m als één geheel weg kunt werken, want zodra je begint met eten, valt de burger uit elkaar. Daarom kun je hem prima met mes en vork eten. Maar dat mag de pret niet drukken! De smaken zijn namelijk super. Het is echt heel, héél lekker! En ook weer eens leuk voor de afwisseling toch?