Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Nagerechten Glutenvrij

Always leave room for dessert. Stressed is desserts spelled backwards. Life is short, eat dessert first. Er zijn niet voor niets zoveel leuke quotes te vinden over het dessert: iedereen is er toch gek op? En het leukste dessert vind ik toch wel een toetje wat ook een béétje makkelijk te maken. Het liefst al eerder op de dag. Als je eters krijgt, wil je toch ook gewoon tijd hebben om te kletsen. Dit heerlijke toetje, een trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes, maak je gewoon ’s middags en tover je ’s avonds zo uit de koelkast op tafel!

Recept

Trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

Trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes is een snel en feestelijk dessert, perfect voor een etentje. Laagjes opgeklopte slagroom met mascarpone worden afgewisseld met verkruimelde glutenvrije koekjes en vers rood fruit zoals bosbessen, frambozen en bramen. Het geheel wordt opgebouwd in glazen en gegarneerd met extra fruit en koekkruimels voor een prachtig en smakelijk resultaat.

Gang Nagerecht
Keuken Engels
Porties 2 Porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 5 á 6 koekjes (afhankelijk van de grote)
  • 2 handjes rood fruit, bijv. bosbessen, frambozen en bramen
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker

Hoe maak je een trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes?

    1. Klop de slagroom op met de eetlepel (kokosbloesem)suiker. Voeg op het laatst kort de mascarpone toe.
    2. Verkruimel de glutenvrije koekjes.
    3. Doe in twee glazen een bodem slagroom. Hierop een laagje koekkruimels.
    4. Daarbovenop weer slagroom. Nu maak je een laagje met vers fruit. Houd een klein beetje apart voor de garnering. Maak het af met een laagje slagroom en garneer met wat stukjes koek en fruit. Enjoy!

1