Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerecht Gezond Pasen Vegetarisch

Aubergine lasagne is super makkelijk te maken en het is ook nog eens ontzettend voedzaam. Dit vegetarische recept bevat extra veel groenten. De standaard lasagnebladen zijn vervangen voor lagen aubergine en daardoor is het een lekker koolhydraatarm gerecht.

Recept

Vegetarische lasagne met aubergine

Aubergine lasagne is super makkelijk te maken en het is ook nog eens ontzettend voedzaam. Dit vegetarische recept bevat extra veel groenten. De standaard lasagnebladen zijn vervangen voor lagen aubergine en daardoor is het een lekker koolhydraatarm gerecht.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2/3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (rood en geel bijv.)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje passata di pomodoro (500 gram)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (of lekker verse blaadjes)
  • 60 gram geraspte geitenkaas (zorg dat je vegetarische kaas gebruikt)
  • snuf zout

Vegetarische lasagne met aubergine

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes. Plet de teen knoflook en snijd fijn.
    3. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, courgette en paprika.
    4. Snijd de aubergines in dunne plakken over de lengte; dit zijn je lasagnebladen.
    5. Verhit een (grill)pan en grill de plakken aubergine, tot ze allemaal mooi goudbruin zijn.
    6. Voeg ondertussen de passata bij de paprika’s en courgette, samen met de oregano en basilicum. Laat even borrelen (minuut of 5).
    7. Schep dan een dun laagje tomatenmengsel in een ovenschaal. Bedek dit laagje met aubergine plakken. Herhaal dit. Bedek de laatste laag met geraspte geitenkaas.
    8. Bak in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin. Enjoy!

TIP

Je kunt er natuurlijk nog een lekkere frisse salade bij serveren, maar het is zonder ook een erg lekkere avondmaaltijd. Staat deze lasagneschotel met aubergine snel bij jou op tafel?

1