Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch Glutenvrij

Nou, de vega saucijzenbroodjes van woensdag zijn nog amper afgekoeld, of ik bestook je alweer met vegetarische quesedillas. Wat is dat toch, al dat vegetarische gedoe? Tja, met alle steeds fijnere vleesvervangers die er te krijgen zijn, vind ik vlees helemaal niet meer zo nodig. We weten steeds beter hóé slecht vlees is voor onze planeet. Het vergt enorm veel water om vlees te ‘produceren’. Voor mij voelt het persoonlijk ook steeds minder goed om vlees te eten. En daarom staan er steeds vaker vegetarische alternatieve op tafel, die ik natuurlijk graag met je deel.

Recept

Vegetarische quesedillas met avocado

Deze vegetarische quesedillas met avocado zijn heerlijk en makkelijk te bereiden. Bak de plantaardige kipstukjes goudbruin, meng vervolgens de maïs, paprika, rode ui, en verdeel de geprakte avocado, rode peper en citroensap over de wraps. Vul de wraps met de groente, kipstukjes en geraspte kaas en bak of grill de quesedillas tot ze krokant zijn. Ideaal voor een snelle, gezonde maaltijd of lunch!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte mais
  • 1 paprika
  • halve rode ui
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • 2 avocados
  • 1 citroen
  • klein stukje rode peper
  • 4 piadinas (of glutenvrije wraps)
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Hoe maak je vegetarische quesedillas met avocado?

    1. Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de plantaardige kipstukjes mooi goudbruin.
    2. Snijd de paprika in blokjes en doe dit ook met de rode ui. Prak de avocados, snijd een klein stukje rode peper fijn. Doe dit bij de avocado, samen met het sap van een halve citroen.
    3. Meng dan de mais met ui en paprika.
    4. Besmeer een hele piadina met avocado. Verdeel er nu de groenten over en daarna de vegetarische kipstukjes. Garneer met geraspte kaas en doe er dan de tweede piadina bovenop.
    5. Je kunt de piadina in de pan bakken of grillen; ik gebruikte mijn contactgrill. Super handig, dan hoef je het geheel namelijk niet om te draaien. Snijd de krokante piadina in twee helften en eet smakelijk! 

1