Recepten
Bakken
Vegan
Glutenvrij
Koeken
Recept
Vijgen koekjes met amandelmeel
Deze vijgenkoekjes met amandelmeel zijn een heerlijk zoet en gezond tussendoortje, gemaakt met een vulling van vijgen, citroensap en vanille. Het amandelmeeldeeg zorgt voor een notige smaak die doet denken aan de ouderwetse gevulde koek, maar dan in een gezondere, glutenvrije variant. Perfect als snack of als traktatie bij de thee!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 3 grote Newtons |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 45 minuten |
Ingrediënten
- Vulling:
- 5 gedroogde vijgen, in stukjes
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels vanille extract
- Deeg:
- 110 gram amandelmeel
- een snuf zout
- 30ml agave siroop
- 1 theelepel vanille extract
- 10 gram kokosolie