Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vis Vooraf Diner

Ben je al aan het nadenken over wat je tijdens de kerstdagen op tafel wilt zetten? Overweeg je een uitgebreide kooksessie, een diner waarbij iedereen een gang meeneemt, of ga je juist voor een eenvoudige aanpak? Met deze zalm tartaar kun je alle kanten op. Het is snel en gemakkelijk te bereiden, vereist weinig voorbereiding, en je kunt alles zelfs ruim van tevoren klaarmaken voordat de gasten arriveren. Dit zalm tartaar recept maakt het genieten van een ontspannen kerstdiner mogelijk, waarbij je moeiteloos van elk moment kunt genieten.

Recept

Zalm tartaar

Dit heerlijke voorgerecht kun je gemakkelijk van tevoren maken. Door de frisse smaken is het ideaal als kerst voorgerecht!

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 12 grote garnalen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels sojasaus of glutenvrije Tamari
  • 2 theelepels dille
  • 75 gram rucola
  • 1 avocado optioneel

Zalm tartaar

    1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd één teen knoflook fijn. Als je het lekker vindt om avocado te gebruiken, snijd je dat ook in kleine blokjes.
    2. Doe dit samen in een kom en doe daar de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen bij. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.
    3. Pers met een knoflookpers de andere teen knoflook in een met olie ingevette koekenpan en bak hier op middelhoog vuur de garnalen in een paar minuten gaar en een beetje bruin.
    4. Pak een kookring in de gewenste serveergrootte. Leg deze op een mooi bord. Doe met een lepel de zalmtartaar in de serveerring en druk een beetje aan. Haal dan de serveerring weg.
    5. Leg op de zalmtartaar een beetje rucola en 3 grote garnalen.Garneer nog met wat (verse) dille. Eet smakelijk!