Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Tarwevrij

Oh wat ben ik blij: deze suikervrije en tarwevrije bastogne koeken van rijstmeel bevatten geen geraffineerde suikers en zijn echt zo lekker! Het was een grote verrassing dat ze zo lekker smaakten, want eigenlijk deed ik maar wat ingrediënten bij elkaar. Ook de smaak was een complete verrassing. 

Recept

Zelfgemaakte bastogne koeken van rijstmeel

Deze zelfgemaakte Bastogne koeken van rijstmeel zijn knapperig en hebben verrassend veel weg van de originele Bastogne koeken. Ze worden gemaakt van rijstmeel, kokosbloesemsuiker, havermout en vijgen voor een heerlijke smaakcombinatie. Na het bakken worden de koekjes knapperig als ze eenmaal afgekoeld zijn, perfect voor een lekkere glutenvrije snack!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties Ca. 8 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 25 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 cup rijstmeel (pf 60 gram)
  • 1 1/2 eetlepel kokosolie (ongeveer 40/50 gram, maak het deeg zo vloeibaar als je zelf wilt)
  • 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/3 cup kokosbloesemsuiker (of 32 gram)
  • 1/2 ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 1/4 cup havermout (of 25 gram)
  • 1/4 cup gedroogde vijgen (ongeveer 55 gram)

Hoe maak je zelf bastogne koeken van rijstmeel?

    1. Verwarm oven voor op 160 graden
    2. Meng in een kom het rijstmeel met bakpoeder, baking soda, kaneel en zout.
    3. Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker, half ei en vanille extract.
    4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met kokosolie en meng goed. Als dit een egaal deeg is, meng er dan ook de vijgen (in stukjes) en havermout doorheen. Het mengsel is behoorlijk vloeibaar, geen paniek.
    5. Maak met een eetlepel grote koekjes op de bakplaat. Zorg dat er voldoende afstand is, de het mengsel zal nog een beetje uitlopen en anders bakken de koekjes aan elkaar vast.
    6. Bak de koekjes ongeveer 10 aan een kant en keer ze dan om. Nog 5 minuutjes bakken aan de andere kant. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht, maar nadat ze zijn afgekoeld zijn de koekjes lekker knapperig!

1