Recepten
Bakken
Tarwevrij
Recept
Zelfgemaakte bastogne koeken van rijstmeel
Deze zelfgemaakte Bastogne koeken van rijstmeel zijn knapperig en hebben verrassend veel weg van de originele Bastogne koeken. Ze worden gemaakt van rijstmeel, kokosbloesemsuiker, havermout en vijgen voor een heerlijke smaakcombinatie. Na het bakken worden de koekjes knapperig als ze eenmaal afgekoeld zijn, perfect voor een lekkere glutenvrije snack!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 8 stuks |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 25 minuten |
Ingrediënten
- 1/2 cup rijstmeel (pf 60 gram)
- 1 1/2 eetlepel kokosolie (ongeveer 40/50 gram, maak het deeg zo vloeibaar als je zelf wilt)
- 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1/4 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/3 cup kokosbloesemsuiker (of 32 gram)
- 1/2 ei
- 1/2 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 1/4 cup havermout (of 25 gram)
- 1/4 cup gedroogde vijgen (ongeveer 55 gram)