Recepten Dieet Hoofdgerechten Vegan

Een pizza zonder tarwe, die kun je dus echt nergens vinden. De afgelopen maand heb ik me scheel gezocht naar producten die ik wél mag eten, op zich heel sucesvol. Bepaalde dingen ga je dus gewoon niet vinden. Een pizza bijvoorbeeld. Nu heb ik een tijdje geleden zelf falafels gemaakt van kikkererwtenmeel, die best heel smakelijk waren. En toen kwam ik dus op een idee: waarom geen pizzabodem van kikkerwtenmeel? Juist. De keuken in dus. Beetje passen en meten, maar uiteindelijk toch een lekker resultaat: een Paleo Pizza.

Cookinglife Foodies
Paleo pizza

Recept

Paleo pizza

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 pizza voor 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 12 min
Totaal 42 min

Ingrediënten

    Voor de pizzabodem
  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 350 ml water
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie[/ingredients]
  • Voor de pizzasaus
  • 1 blikje gepelde tomaten (400gr – zonder toegevoegde suikers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse basilicum
  • Voor het pizzabeleg
  • halve courgette
  • halve aubergine
  • champignons
  • rucola
  • gedroogde oregano
  • olijven
  • pijnboompitten

Hoe maak je Paleo pizza?

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Doe het meel, water, zout en peper in een kom en klop tot een glad mengsel met een garde. Roer er dan nog 2 eetlepels olijfolie doorheen. Giet dit in een pap en breng aan de kook. Blijf constant roeren, anders krijg je klonten.
  3. Als het een dikke pap is geworden, giet je de pap in een bakblik of bakvorm bekleed met bakpapier.
  4. Bak het deeg 15-20 minuten in de oven, tot het lichtbruin wordt.
  5. Snijd de ui en knoflook grof in stukjes en doe samen met de gepelde tomaten en basilicum in de keukenmachine. Laat de keukenmachine 1-2 minuutjes draaien, tot je een egale saus hebt.
  6. Je pizza bodem is ondertussen (als het goed is) klaar. Haal deze uit de oven en giet er dan je pizzasaus overheen. Maak glad. Beleg dan je pizza met allerlei verse groenten. Ik koos voor aubergine, courgette en champignons in plakjes en nog een paar verse olijven erbij.
  7. Zet de pizza dan nog 10-12 minuten in de oven (225graden). Haal je pizza uit de oven en garneer met wat verse rucola en oregano. Klaar om aan te vallen?

Wel even je verwachtingen bijstellen van te voren: een knapperig pizzakorstje krijg je niet. Het is meer een hartige pizzataart, want de bodem blijft zacht. Maar ik ben er meer dan happy mee om zo af en toe net te doen of ik ook lekker pizza eet. Ohja, en experimenteer vooral lekker met je pizzabeleg. Zo eet ik ook geen zuivel, maar parmezaanse kaas smaakt er denk ik ook heerlijk bij!