Recepten Ontbijt Glutenvrij Suikervrij Pasen Paasdiner

Reikhalzend keek ik uit naar de gastblog van Suus. Haar recepten zijn niet alleen zalig, van de foto’s begint mijn maag altijd spontaan te knorren. Vandaag een heerlijk recept van Food Bandits voor glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven!  

“Mijn naam is Suus en samen met mijn man Johann maken we een foodblog. Ongeveer twee jaar geleden besloten we samen een blog te maken over onze grote passie: eten. Sindsdien delen we lekkere ontbijtjes, taarten en koffie op onze blog. Ook geven wij workshops over foodstyling en en fotografie en ontwikkelen we recepten.”

Cookinglife Foodies
Pannenkoek uit de oven

Recept

Pannenkoek uit de oven

Een heerlijk recept voor een geslaagd ontbijt (op bed). Daarbij is het dé manier om fruit te eten. Het fruit zorgt voor de zoetigheid.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 6 eieren, liefst biologisch
  • 600 ml amandelmelk
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 2 eetlepels kokosolie

Hoe maak je een pannenkoek in de oven?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Plaats een ovenschaal in de oven.
  3. Meng in een kom alle natte ingrediënten behalve de kokosolie (amandelmelk, eieren, vanille extract). Voeg dan de bakpoeder, zout, amandelmeel en boekweitmeel toe.
  4. Haal de warme ovenschaal uit de oven en schep de kokosolie erin en laat deze smelten. Roer het beslag goed door totdat dit glad is.
  5. Giet het beslag in de ovenschaal en bak de pannenkoek gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. Maak de pannenkoek af met vers fruit en wat kokos. Ook erg lekker met een eetlepel kokosroom. Geniet ervan!

Veel van de recepten op onze blog zijn gluten, lactose en suikervrij. Precies zoals we zelf eten. Soms denken we wel eens aan het delen van avondeten maar toch komen we altijd weer terug op een fijne start van de dag: ontbijt. We vinden het hartstikke leuk om een guest post te maken op deze inspirerende blog. Toen Lianne ons vroeg gingen we ook gelijk aan de slag.

Dit recept is precies zo’n fijn ontbijt wat we graag in het weekend maken. Johann staat vaak als eerste op en begint dan met het bakken van pannenkoeken, wafels of lekkere boekweit pap. Dan snijdt hij wat vers fruit en dat brengt hij samen met de krant op bed. Deze amandelpannenkoek is vooral erg lekker met zoete aardbeien en vers geraspte kokosnoot of wat amandelschilfers. Al ben je een zoete kauw dan maak je dit gerecht af met wat rijstsiroop voor een heel goed begin van je dag.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.