Gezonde pannenkoeken met kikkererwtenmeel. Niet iedereen is bekend met kikkererwten en al helemaal niet met kikkererwtenmeel. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het in de Nederlandse keuken niet zo veel wordt gebruikt. Jammer, want kikkererwten zijn erg gezond en makkelijk in veel recepten te gebruiken.
Recept
Een hartige pannenkoek die rijk is aan eiwitten en vezels. Hoe gezond wil je het hebben?!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Surinaams |
Porties | Voor 2 grote (of 3 kleine) pannenkoeken |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 6 min |
Totaal | 26 min |
Wat er zo gezond aan is:
* Rijk aan eiwitten: met een hoog proteïne gehalte zijn het goede vleesvervangers (denk aan falafels), maar dan zonder het vet wat wel in vlees zit.
* Rijk aan vezels: dit zul je de eerste keer wel merken, zeker als je normaal niet zoveel vezels eet. De vezels zijn makkelijk oplosbaar en stabiliseren onder andere je bloedsuiker en cholesterol.
Nu terug naar het gebruik van kikkererwten. Je kunt er onder andere falafels van maken, daar komt binnenkort een blogpost over. Kikkererwtenmeel kun je onder andere bij de biologische winkel kopen en meestal ook bij Turkse of Surinaamse buurtsupers. Het heeft wel een vrij sterke smaak en daardoor vind ik het niet geschikt om koekjes mee te bakken, maar voor hartige recepten is het heerlijk. Zo maakte ik er dit recept mee, je mengt het meel met water (gezonder kan niet) en klaar is je pannenkoekenmix. Kip of eventueel andere ingredienten in de pan bakken, pannenkoekenmix erbij gieten en je hartige pannenkoek staat met een paar minuten op tafel. Simpel, snel en super gezond!