Laatst liet ik jullie al de heerlijke zoete aardappelsalade zien van Helmi. Ik volgde een kookworkshop bij haar tijdens mijn reis naar Curacao en ze heeft me nog een aantal heerlijke recepten geleerd. Zo maakten we samen polentafrietjes, of funchi, zoals ze op Curacao worden genoemd. Eenmaal thuis in Nederland wilde ik ze graag zelf eens maken. En in plaats van de frietjes te frituren, maakte ik polentafriet uit de airfryer. Net zo lekker en krokant en een veel gezonder alternatief.
Recept
Wanneer je een keer wat anders wilt dan friet van aardappel is polenta ideaal. Het is ontzettend veelzijdig, maar vooral erg lekker!
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Antilliaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 55 min |
---|---|
Bereidingstijd | 18 min |
Totaal | 1 uur 13 min |
Polenta is niets anders dan maismeel en het is enorm veelzijdig. Toch gebruiken we het hier in de West-Europese keuken niet zo vaak. Zonde! Het is namelijk enorm lekker en ik weet zeker dat dit recept voor polentafrietjes je hart gaat stelen.
Ik serveer de polentafriet met een beetje pikamayonaise. Pika is een typische hete ‘saus’ van Curacao, die bij vrijwel ieder gerecht wordt geserveerd. Helmi heeft daar een lekker recept voor op haar blog staan. Meng de pika met een beetje mayonaise en je pittige mayo is klaar. Perfecte smaakcombinatie met de polentafriet!