Recepten
Bakken
Glutenvrij
Nagerechten
Tussendoor
Recept
Pompoencake
Pompoen is ontzettend divers en makkelijk te combineren. Deze pompoencake is dan ook heerlijk als tussendoortje bij de thee, maar past ook goed als afsluiter van een diner.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 12 - 14 plakken |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 45 min |
---|---|
Totaal | 1 uur 15 min |
Ingrediënten
- 250 gram pompoenpuree
- 200 gram glutenvrij meel (bijv. boekweit en zelfrijzend bakmeel)
- 3 eieren
- 50 gram honing
- 40 gram rozijnen
- 40 gram pecannoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- snuf zout