Zolang de pompoenen nog in de winkel liggen (of bij de boer vandaan komen), maak ik daar gretig gebruik van. Pompoen combineert heerlijk en het is zo divers! Het staat hier nu iedere week wel op het menu, bijvoorbeeld in een salade, als bijgerecht of juist verwerkt in een baksel. Doordat pompoen een beetje zoetig is, geeft het baksels een lekkere smaak. Zo liet ik je eerder al zien hoe je pompoenpannenkoeken bakt en deze week is het tijd voor een glutenvrije pompoencake.
Recept
Pompoen is ontzettend divers en makkelijk te combineren. Deze pompoencake is dan ook heerlijk als tussendoortje bij de thee, maar past ook goed als afsluiter van een diner.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 12-14 plakken |
Voorbereidingstijd | 30 uur 0 min |
---|---|
Bereidingstijd | 45 uur 0 min |
Totaal | 15 uur 0 min |
De pompoencake is gezoet met honing, maar je kunt ook een ander zoetmiddel kiezen, zoals stevia, dadels of kokosbloesemsuiker. Net wat je graag gebruikt. Hoef je niet glutenvrij te eten? Dan is speltmeel een goed alternatief; de structuur van de cake zal daardoor nét iets lekkerder zijn.
Ik ben geinspireerd door een ander recept. Maar doordat het zo’n winterse cake is, mag het van mij wel wat kruidiger. Daarom heb ik er extra kruiden aan toegevoegd en er meteen een glutenvrije variant van gemaakt.