Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch Soepen

Trek in een lekkere, vullende maaltijdsoep? Deze pompoensoep met linzen is zo klaar en super lekker! Hij is vegetarisch en als je de kaastopping weg laat, ook nog veganistisch. Je maakt de soep in nog geen half uurtje en je hebt genoeg om er de volgende dag nog eens van te genieten!

Recept

Pompoensoep met linzen

Pompoensoep met linzen is een snelle en voedzame maaltijdsoep, ideaal voor een stevige lunch of diner. De soep wordt gemaakt van zachte pompoen, gekookte linzen en kruiden zoals paprikapoeder, komijn en cayennepeper, voor een rijke smaak. Na het pureren ontstaat een romige textuur en kun je de soep eventueel afmaken met geraspte kaas. Perfect als gezonde comfort food, en gemakkelijk aan te passen met extra groenten naar keuze.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 liter soep

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 minuten

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Knoflookpers
  • Blender
  • Soepkommen

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen (1kg)
  • 400 gram linzen (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • flinke snuf cayennepeper
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)

Hoe maak je pompoensoep met linzen?

    1. Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
    2. Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat op laat vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
    3. Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte en gewassen linzen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
    4. Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! Doe hierna de soep weer in de pan en voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen. Garneer eventueel met wat geraspte kaas.

    Eet smakelijk namens team Cookinglife