Recepten Hoofdgerechten Lunch Vegetarisch Glutenvrij

Quesadillas, een soort Mexicaanse kruising tussen een krokante pannenkoek en een tosti, is hier thuis grote favoriet. Zeker in de herfst en winter is het een soort comfortfood en is het een heerlijk vooruitzicht om te weten dat ze ’s avonds op het menu staan. Deze keer maakte ik behoorlijk gezonde quesadillas met extra groenten, die ook nog vegetarisch zijn. Smullen!

Cookinglife Foodies
Quesadilla met aubergine, paprika en kaas

Recept

Quesadilla met aubergine, paprika en kaas

Quesadillas, een soort Mexicaanse kruising tussen een krokante pannenkoek en een tosti, is hier thuis grote favoriet. Zeker in de herfst en winter is het een soort comfortfood .

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram tomaten in blik
  • 1 avocado
  • halve citroen
  • paar blaadjes basilicum
  • snuf zout en peper
  • 4 (glutenvrije) wraps
  • 100 gram geraspte kaas

Hoe maak je quesadilla's met aubergine, paprika en kaas?

  1. Snijd de aubergine in plakken, verwijder de ‘schil’ (randjes) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de aubergine- en paprikablokjes toe. Laat dit op zacht vuur een minuut of 6-8 bakken en schep af en toe om.
  2. Halveer ondertussen de avocado, verwijderd de pit en prak het vruchtvlees. Knijp wat citroensap over de avocado uit en voeg wat zout en peper toe.
  3. Voeg nu de tomaten in blik toe aan de aubergines en wat blaadjes basilicum en laat nog eens 5 minuten sudderen. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout
  4. Verdeel het avocadomengsel over twee wraps. Verdeel de helft van de kaas over de twee wraps. Hierna schep je de aubergines en paprika eroverheen; verdeel ook dit over de wraps. Maak af met de rest van de geraspte kaas. Nu dek je de wraps af met de andere twee wraps.
  5. Verwarm een grote koekenpan. Bak hier één voor één de quesadillas in. Draai na een paar minuten voorzichtig om, zodat beide kanten mooi bruin worden. Snijd door de helft en serveer.

Voor deze quesadillas gebruik ik een kleine pan om de vulling van aubergine, paprika, ui, knoflook en tomaat in te bereiden. In een grote pan beleg ik vervolgens de wraps en zo heb je maar twee pannen nodig om dit gerecht te bereiden. Easy peasy en super lekker!