Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Met maar 7 ingredienten zet je deze heerlijke quiche met spinazie en feta zo in de oven. De quiche is ook nog vegetarisch, door vega kipstukjes te gebruiken. Maar mocht je daar niet zo’n fan van zijn, dan kun je deze natuurlijk weglaten. Je kunt de vega kipstukjes bijvoorbeeld vervangen door cashewnoten, of door nog wat extra groenten, zoals courgette of prei.

Cookinglife Foodies
Quiche met spinazie en feta

Recept

Quiche met spinazie en feta

Gang Hoofdgerecht, Borrelhapjes
Keuken Frans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 55 min
Totaal 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 5 eieren
  • 150 gram feta
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 rode paprika
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 rol hartig taartdeeg of 7-8 plakjes bladerdeeg

Hoe maak je een quiche met spinazie en feta?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat het taartdeeg (of bladerdeeg) vast op kamertemperatuur komen, zodat je het makkelijker kunt gebruiken.
  3. Snijd de paprika in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de vegetarische kipstukjes ca. 5 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak ca. 3-4 minuten mee.
  4. In een grote pan ga je ondertussen de spinazie bakken. Het lijkt een gigantische berg, maar het slinkt enorm. Als alle spinazie is gebakken, knijp je deze goed uit met wat keukenpapier; het meeste vocht moet eruit, anders wordt de quiche te zacht.
  5. Klop nu de eieren los, met ongeveer de helft van de feta en de crème fraiche. Voeg peper en zout toe.
  6. Vet de bakvorm in met een klein beetje olie of boter en bekleed deze met het taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  7. Verdeel de spinazie over de bodem. Hierover heen gaat het vega kip-paprika mengsel. Verdeel nu de losgeklopte eieren over de taart en garneer met de overgebleven feta.
  8. Bak in ongeveer 45-55 minuten mooi goudbruin in de oven.

Het blijft altijd leuk om te zien dat je voor heerlijke gerechten helemaal niet zoveel ingrediënten nodig hebt. En hoewel ik er heus niet zoveel tegen heb, eten wij niet zo vaak een bordje aardappelen, vlees, groenten. Ook heus wel lekker op zijn tijd, maar ik vind het leuker om nieuwe dingen uit te blijven proberen. Dat hoeft, zoals je ziet aan deze quiche met spinazie en feta, helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Ik ben trouwens nog steeds zo blij met onze nieuwe keuken. De oven gebruik ik bijna dagelijks. Even snel aubergine grillen (bijvoorbeeld voor een lekkere plaattaart), of pompoen roosteren. De oven is super snel op temperatuur, dus na het werk kan ik nog makkelijk een ovengerecht maken. Heel fijn (en lekker ;))!