Deze zomerse Quinoa salade met mango is perfect geschikt voor een zomerse dag, bijvoorbeeld als gezond bijgerecht bij de barbecue. In plaats van een vette(re) huzarensalade, kun je veel beter een salade voorschotelen die rijk is aan vezels en vitamines. Ik weet zeker dat jullie ‘m lekker vinden!
Recept
Deze Zomerse Quinoa salade met mango is perfect geschikt voor een zomerse dag, bijvoorbeeld als gezond bijgerecht bij de barbecue.
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2-3 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 25 min |
Hier viel de Quinoa salade bij werkelijk iedereen in de smaak. Waarschijnlijk omdat de smaken heerlijk fris zijn en ik vind vooral de combinatie van rucola, quinoa en mango goed bij elkaar passen, ook al verwacht je dat vooraf misschien niet. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog een vegetarische salade is en natuurlijk glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij. Voor (bijna) iedereen geschikt dus!
Doordat je alleen de pijnboompitjes en walnoten wat hoeft te roosteren, maar verder niets gebakken hoeft te worden, staat de salade in een handomdraai op tafel. Uiteraard kun je naar hartenlust varieren met smaken die jij lekker vindt. Houd je niet van walnoten of ben je allergisch voor noten? Laat ze dan weg en voeg iets toe wat jij wél lekker vindt. Avocado misschien?