Recepten Salades Vegetarisch Lunch Glutenvrij Bijgerechten

Deze zomerse Quinoa salade met mango is perfect geschikt voor een zomerse dag, bijvoorbeeld als gezond bijgerecht bij de barbecue. In plaats van een vette(re) huzarensalade, kun je veel beter een salade voorschotelen die rijk is aan vezels en vitamines. Ik weet zeker dat jullie ‘m lekker vinden!

Cookinglife Foodies
Quinoa salade met mango

Recept

Quinoa salade met mango

Deze Zomerse Quinoa salade met mango is perfect geschikt voor een zomerse dag, bijvoorbeeld als gezond bijgerecht bij de barbecue.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2-3 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Kommetje
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 mango
  • 100 gram feta
  • 75 gram rucola
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je een quinoa salade met mango?

  1. Kook de quinoa in zo’n 10 tot 15 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de mango in blokjes, en snijd ook de tomaatjes en feta klein.
  2. Rooster in een droge pan de pijnboompitjes en walnoten.
  3. Meng in een kommetje of bakje de olijfolie met het sap van 1 citroen en wat zout en peper.
  4. Leg op een mooi groot bord een bedje van rucola en verdeel hier vervolgens de quinoa, mango blokjes, feta en tomaatjes over. Hak de walnoter klein en verdeel deze samen met de pijnboompitjes over de salade.
  5. Maak af met de olijfolie dressing en de salade is klaar om geserveerd te worden.
  6. En genieten maar van je Quinoa met fruit! Ontdek meer recepten en 10.000 kookspullen op Cookinglife.nl.

Hier viel de Quinoa salade bij werkelijk iedereen in de smaak. Waarschijnlijk omdat de smaken heerlijk fris zijn en ik vind vooral de combinatie van rucola, quinoa en mango goed bij elkaar passen, ook al verwacht je dat vooraf misschien niet. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog een vegetarische salade is en natuurlijk glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij. Voor (bijna) iedereen geschikt dus!

Doordat je alleen de pijnboompitjes en walnoten wat hoeft te roosteren, maar verder niets gebakken hoeft te worden, staat de salade in een handomdraai op tafel. Uiteraard kun je naar hartenlust varieren met smaken die jij lekker vindt. Houd je niet van walnoten of ben je allergisch voor noten? Laat ze dan weg en voeg iets toe wat jij wél lekker vindt. Avocado misschien?

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.