Recepten Suikervrij Glutenvrij Salades Hoofdgerechten

De salades waar ik in de zomer geen genoeg van kan krijgen zet ik op een regenachtige herfstdag graag even aan de kant. Toch vind ik het belangrijk om gezond te blijven eten en niet na het eten het gevoel te hebben om bijna te ontploffen. Ik zocht daarom naar een gerecht waar je wel dat heerlijke warme gevoel van krijgt ,maar dat toch lekker licht is! Deze quinoa is lekker hartig, herfstig door de paddenstoelen en heerlijk in combinatie met de geraspte parmezaanse kaas bovenop!

Cookinglife Foodies
Quinoa salade met spinazie

Recept

Quinoa salade met spinazie

Een lekkere warme en lichte salade!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Fusion
Porties Voor 2-3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 175 gram gekookte Quinoa (bereid volgens verpakking)
  • 1 bakje paddenstoelen melange 200 gram
  • 200 gram spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 1eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout

Hoe maak je quinoa salade met spinazie?

  1. Zorg dat je gekookte quinoa klaar hebt staan. Kook dit volgens de verpakking.
  2. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
  3. Verhit de olie in een pan. Voeg dan de paddenstoelen en de knoflook toe en bak deze gedurende 5 minuten totdat de paddenstoelen mooi goudbruin kleuren. Voeg op dat moment de bosuitjes toe en mix het door elkaar. Breng op smaak met wat zout.
  4. Voeg de spinazie toe en zet het vuur wat lager. Bak de spinazie een klein minuutje mee.
  5. Voeg de gekookte quinoa toe aan de rest van de ingrediënten in de pan. Laat de quinoa op een laag vuur 1 -2 minuten mee opwarmen zodat deze op temperatuur komt.
  6. Voeg als laatste naar smaak nog wat peper en zout toe en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas.