Recepten Tussendoor Vegan

Het is zover. De tijd is aangebroken dat ik in het donker foto’s zal moeten maken, aangezien het donker is als ik uit mijn werk kom. Gelukkig zijn de foto’s van deze heerlijke Suikervrije rauwe chocolade balletjes nog aardig gelukt, maar ik kan je vertellen dat foto’s maken een stuk makkelijker is met een blauwe lucht en mooi licht. Eigenlijk kunnen deze chocolade balletjes alleen maar goed op de foto, want ze zijn gewoon net zo lekker als dat ze eruit zien. En omdat ze suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij én veganistich zijn, kun je ze ook nog eens aan iedereen voorschotelen.

Cookinglife Foodies
Rauwe chocolade balletjes

Recept

Rauwe chocolade balletjes

Deze chocolade truffels zijn het perfecte hapje voor bij de koffie. En omdat ze suikervrij, glutenvrij én veganistisch zijn, kun je ze ook nog eens aan iedereen voorschotelen.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 20 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 125 gram Medjool dadels
  • 25 gram hazelnoten of hazelnootmeel
  • 25 gram amandelen of amandelmeel
  • 25 gram rauw cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 eetlepels cacao poeder om de balletjes doorheen te rollen

Hoe maak je rauwe chocolade balletjes?

  1. Maal eerst de noten in een keukenmachine. Gebruik je meel in plaats van verse noten, doe dan als eerste stap het meel in de keukenmachine.
  2. Ontpit de dadels, snijd ze door de helft en doe dit bij het meel in de keukenmachine. Maal dit goed fijn.
  3. Doe dan het cacaopoeder, vanille extract en kokosrasp bij het mengsel en meng nogmaals goed. Nogmaals, ben je een zoetekauw, proef dan eerst en voeg zonodig wat extra vanille extract of honing toe.
  4. Haal het mengsel uit de keukenmachine en maak er balletjes van ter grootte van een forse knikker. Je moet ze in één keer in je mond kunnen stoppen, dus maak ze vooral niet te groot.
  5. Rol de balletjes dan voorzichtig door het cacaopoeder. En smullen maar!

Dit recept heb ik al een aantal maanden geleden verzonnen en velen die bij mij op bezoek zijn gweest hebben ze geproefd. Ik kan je vertellen dat werkelijk iedereen ze heerlijk vond. Ze zijn ook nog eens zo klaar, zeker als je het recept eenmaal een keer gemaakt hebt. Met 5-10 minuten staan ze op tafel, dus ik vind deze chocolade truffels het perfecte hapje voor bij de koffie. Door de vrij pure smaak van de rauwe chocolade, passen ze ook nog eens perfect bij de smaak van koffie. Match made in heaven dus!

Het zijn overigens dus nogal pure chocolade balletjes. Je kunt ervoor kiezen om wat meer vanille extract toe te voegen; ben je een zoetekauw, gebruik dan zeker 2 theelepels vanille extract. Daarnaast kun je ook nog een scheutje honing of agavesiroop toevoegen, dat maakt de balletjes ook direct wat plakkeriger.

Wie denkt dat je niet ook lekker kunt snoepen als je suikervrij eet, heeft het mis. Deze rauwe chocolade balletjes zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Eigenlijk doe je je lichaam juist een plezier door ze te eten. Ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik mijn lijf dolgraag een plezier doe met het eten van chocolade ;-).

Dus, gun je lichaam ook eens wat en geef het deze chocolade truffels! Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie van ze vinden en kijk uit naar reacties :-). Geniet ervan.