Recepten Vegan Tussendoor Glutenvrij

Als ik je vertel dat ik dit recept al een jaar wilde maken, geloof je me dan? Echt, ik ben zo’n sucker voor koekjesdeeg, maar koekjesdeeg kun je natuurlijk eigenlijk alleen veilig ‘rauw’  eten als er geen eieren in zitten. Speciaal daarom dit fabeltastische recept voor raw chocolate chip cookie dough balls, glutenvrij, vegan, zuivelvrij en helemaal ok om zomaar ongebakken in je mond te stoppen. Méér dan ok, want ze zijn LEKKER!

Cookinglife Foodies
Raw chocolate chip cookie dough balls

Recept

Raw chocolate chip cookie dough balls

Wanneer je gek bent op koekjesdeeg, dan is dit hét recept voor jou!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties ca 15 ballen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram rijstmeel
  • 40 ml water
  • 30 gram gesmolten (vloeibare) kokosolie
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 20 gram pure chocolade in stukjes gehakt 
  • 60 gram pure chocolade, gesmolten 

Hoe maak je raw chocolate chip cookie dough balls?

  1. Meng het amandelmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker en stukjes chocolade door elkaar. Voeg hier het water, kokosolie en vanille extra aan toe en mix met een deegmixer of kneed met de hand tot een mooi deeg. Laat dit deeg een half uurtje in de koelkast staan.
  2. Smelt de overige chocolade. Rol kleine balletjes van het deeg en doop deze, bijv. met behulp van een lepel, in de gesmolten chocolade tot ze helemaal bedekt zijn met een laagje chocolade. Laat ze op een bakpapiertje ‘uitlekken’ en zet ze in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
  3. Net voor serveren even uit de koelkast halen zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.

Dit zijn toch trouwens ook super leuke chocolade balletjes om in een schaaltje op een verjaardag te presenteren? Of om met een enorme kop thee (of suikervrije chocolade melk) en een aflevering van je favoriete serie op de bank op te smikkelen? Hier hebben deze glutenvrije cookie dough balls in ieder geval heel veel toepassingen en ze zijn vooral gewoon heel erg lekker.

Als je geen amandelmeel mag, kun je trouwens ook boekweitmeel of een andere glutenvrije meelsoort gebruiken. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je gebruikt, qua smaak blijft het toch goed! En als je niet glutenvrij hoeft te eten, maak ze dan met speltmeel. Ook erg lekker :-). Door de kokosbloesemsuiker zijn deze koekjesdeeg bonbons ook vrij van geraffineerde suiker en dat maakt ze extra lekker.