Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegan Tussendoor Glutenvrij

Als ik je vertel dat ik dit recept al een jaar wilde maken, geloof je me dan? Echt, ik ben zo’n sucker voor koekjesdeeg, maar koekjesdeeg kun je natuurlijk eigenlijk alleen veilig ‘rauw’  eten als er geen eieren in zitten. Speciaal daarom dit fabeltastische recept voor raw chocolate chip cookie dough balls, glutenvrij, vegan, zuivelvrij en helemaal ok om zomaar ongebakken in je mond te stoppen. Méér dan ok, want ze zijn LEKKER!

Recept

Raw chocolate chip cookie dough balls

Deze cookie dough balletjes zijn perfect voor bij de koffie of thee. Gluten vrij en vegan! Wanneer je gek bent op koekjesdeeg, dan is dit hét recept voor jou!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties +/- 15 balletjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram rijstmeel
  • 40 ml water
  • 30 gram gesmolten (vloeibare) kokosolie
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 20 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 60 gram pure chocolade, gesmolten

Raw chocolate chip cookie dough balls

    1. Meng het amandelmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker en stukjes chocolade door elkaar. Voeg hier het water, kokosolie en vanille extra aan toe en mix met een deegmixer of kneed met de hand tot een mooi deeg. Laat dit deeg een half uurtje in de koelkast staan.
    2. Smelt de overige chocolade. Rol kleine balletjes van het deeg en doop deze, bijv. met behulp van een lepel, in de gesmolten chocolade tot ze helemaal bedekt zijn met een laagje chocolade. Laat ze op een bakpapiertje ‘uitlekken’ en zet ze in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
    3. Net voor serveren even uit de koelkast halen zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.