Iedereen heeft ‘cheat days’ nodig; dagen waarop je onbezorgd en extra veel geniet. Maar wat dacht je van een cheat day waarop je eigenlijk helemaal niet zondigt? Met deze raw vegan mango cheesecake zonder suiker eet je een verrukkelijk taartje weg, met alleen maar gezonde ingrediënten. Je kunt het hele taartje gewoon in de vriezer bewaren en ongeveer 30-60 minuten voordat je het wilt eten ontdooien en de mangosaus maken. Zo heb je altijd een gezonde ‘cheat meal’ in de vriezer, voor als je zo’n dag hebt dat je er echt trek in hebt.
Recept
Het recept is veganistisch zoals je in de titel kunt zien. De lichte cheesecake laag is onder andere gemaakt van cashewnoten. En het smaakt echt als een cheesecake!
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 taartjes |
Voorbereidingstijd | 4 uur 0 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Koeltijd | 30 min |
Totaal | 4 uur 50 min |
Dit is precies wat ikzelf ook deed: het ene weekend maakte ik vast de bodempjes. Met het recept heb je genoeg voor 4 kleine taartjes. Het weekend daarna maakte ik de taartjes af met een laagje mango. En nu niet gaan lachen, maar ik heb de taartjes verkeerd om afgemaakt.
Misschien zag je het al op de foto, maar natuurlijk hoort het donkere laagje onderop, de lichte laag in het midden en bovenop de mango. Haha, ach, het smaakte natuurlijk net zo lekker. Maar als je dit taartje gaat maken, denk er dan even aan dat de donkere laag met kokosrasp en dadels de onderkant is.