Recepten Vegan Nagerechten

Iedereen heeft ‘cheat days’ nodig; dagen waarop je onbezorgd en extra veel geniet. Maar wat dacht je van een cheat day waarop je eigenlijk helemaal niet zondigt? Met deze raw vegan mango cheesecake zonder suiker eet je een verrukkelijk taartje weg, met alleen maar gezonde ingrediënten. Je kunt het hele taartje gewoon in de vriezer bewaren en ongeveer 30-60 minuten voordat je het wilt eten ontdooien en de mangosaus maken. Zo heb je altijd een gezonde ‘cheat meal’ in de vriezer, voor als je zo’n dag hebt dat je er echt trek in hebt.

Cookinglife Foodies
Raw vegan mango cheesecake

Recept

Raw vegan mango cheesecake

Het recept is veganistisch zoals je in de titel kunt zien. De lichte cheesecake laag is onder andere gemaakt van cashewnoten. En het smaakt echt als een cheesecake!

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 taartjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 4 uur 0 min
Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 30 min
Totaal 4 uur 50 min

Ingrediënten

    Voor de bodem
  • 7 Medjoul dadels
  • 75 gram kokosrasp
  • Voor de cheesecake laag
  • 150 gram ongezouten, geweekte cashewnoten
  • 40 gram kokosolie
  • 50 ml water
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  •  sap van 1 citroen
  • snufje zout
  • Voor de mango laag
  • 250 gram mango
  • 3 Medjoul dadels

Hoe maak je een raw vegan mango cheesecake?

  1. Zet minimaal 4 uur van te voren de cashewnoten onder water; deze moeten weken om zacht te worden.
  2. Doe 7 ontpitte dadels en de kokosrasp in de keukenmachine en maal fijn. Pak een serveerring of kleine springvormpjes als je dit hebt, en maak hierin een bodempje van het dadel-kokosmengsel. Druk goed aan.
  3. Doe dan de cashewnoten in de keukenmachine en maal dit tot een egaal geheel.Smelt ondertussen de kokosolie. Schep het cashewnotenmengsele in een kom en meng goed met de overige ingredienten voor de cheesecakelaag.
  4. Doe nu dit mengsel in de mini-springvorm en zorg dat deze laag een stukje dikker is; je hebt er genoeg van.
  5. Verpak de bodempjes met wat folie en deze kunnen nu de vriezer in om hard te worden. Je kunt de bodem makkelijk 2-3 weken in de vriezer bewaren. Haal ‘m dan 30-60 minuten vooraf uit de vriezer.
  6. Voor de mangolaag heb je 250 gram mango nodig, eventueel diepvries mango. Doe dit dan in een pannetje om zacht te laten worden. Als je verse mango gebruikt snijd je de mango in stukjes en doe dit samen met de drie ontpitte dadels in de keukenmachine. Mix tot een egaal gehaal en verspreid dan de mango laag over de cheesecake (tenzij je de mango warm hebt gemaakt, dan moet het mengsel eerst koud worden in de koelkast). Maak af met een paar verse frambozen of ander fruit.

Dit is precies wat ikzelf ook deed: het ene weekend maakte ik vast de bodempjes. Met het recept heb je genoeg voor 4 kleine taartjes. Het weekend daarna maakte ik de taartjes af met een laagje mango. En nu niet gaan lachen, maar ik heb de taartjes verkeerd om afgemaakt.

Misschien zag je het al op de foto, maar natuurlijk hoort het donkere laagje onderop, de lichte laag in het midden en bovenop de mango. Haha, ach, het smaakte natuurlijk net zo lekker. Maar als je dit taartje gaat maken, denk er dan even aan dat de donkere laag met kokosrasp en dadels de onderkant is.