Recepten Vegan Taarten

Afgelopen weekend was ik bij een vriendin thuis, die al vanaf het begin fan is van Cookinglife Foodies. Suikervrije koekjes en taarten zijn niet echt aan haar besteed, maar ze is bijvoorbeeld gek op de noedelsoep met garnalen en die staat dan ook vaak bij haar op tafel. Haar zusje heeft het gezonde eten en mijn blog ondertussen ook ontdekt en in de keuken bij hen thuis stonden bijna meer potjes en bakjes superfoods dan bij mij. Super leuk! Toen ik daar was, bleek ze ook een rauwe taart gemaakt te hebben, van amandelen, kokos en abrikozen. Ik heb in al die maanden nog nooit een rauwe taart op, die ook nog eens suikervrij was, dus ik sprong op- en neer van enthousiasme. En het was lekker! Het recept had ze zelf bij elkaar gecombineerd en ze vond het geen probleem als ik daar eens een blogje over schreef.  Het recept heb ik iets aangepast; ik had geen abrikozen in huis en heb perziken gebruikt. Daarnaast gebruikte zij kokosolie en wilde ik het graag zonder kokosolie proberen, wat prima lukte. En toen ontstond dus de raw vegan pie met perzik en framboos.

Cookinglife Foodies
 Raw vegan pie met perzik en framboos

Recept

Raw vegan pie met perzik en framboos

Deze rauwe taart is een echte smaakbom, terwijl er echt alleen fruit in de bodem zit om het een zoete smaak te geven.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Koeltijd 12 uur 0 min
Totaal 12 uur 10 min

Benodigdheden

  • 2 springvormpjes van 12 cm, of 1 wat grotere

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosrasp
  • 150 gram perzik, geschild en in stukjes
  • 5 vijgen, in stukjes
  • 2 verse perziken om te garneren
  • 10 frambozen

Hoe maak je raw vegan pie met perzik en framboos?

  1. Doe het amandelmeel met de vijgen en 150gr perziken in een keukenmachine en maal dit goed fijn. Doe er dan ook de kokosrasp bij en zet nog even aan. Dit geheel mag niet té vloeibaar zijn. Als dat wel zo is, doe er dan nog een klein beetje amandelmeel en kokosrasp bij.
  2. Doe dit mengsel in de springvorm bekleed met bakpapier en druk goed aan. Zorg dat de randjes mooi recht zijn. Doe hetzelfde met de andere springvorm.
  3. Dek de bodems af met aluminiumfolie en zet in de vriezer. Haal ze er de volgende dag uit en laat even ontdooien.
  4. Haal de bodem uit de springvorm en garneer met wat verse stukjes perzik en frambozen en eventueel een munt topje. Geniet ervan!

Soms, heel soms, krijg ik van mijn testpanel te horen dat ze een koekje of taartje niet zoet genoeg vinden. Ja, soms heb je dat nu eenmaal als je geen suiker gebruikt of uitsluitend natuurlijke suikers. Zelf ben ik inmiddels gewend aan de minder zoete smaak van suikervrij eten en merk ik dat ik van veel smaken veel meer geniet. Deze rauwe taart is een echte smaakbom, terwijl er echt alleen fruit in de bodem zit om het een zoete smaak te geven. En er zit gewoon echt géén suiker in. Heb je dus een kritisch persoon in je huishouden of vind je vriend of vriendin dat suikervrij eten smakeloos, zet hem dan eens deze suikervrije taart voor. Ik durf te wedden dat ze meteen om een tweede, groter stuk vragen!

Omdat er geen dierlijke producten in dit taartje zitten, is het ook nog eens vegan. En behalve dus gewoon heel gezond, mega lekker en fantastisch, is deze Raw Pie ook glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij. Geschikt voor écht bijna iedereen dus  Laat ‘m jullie net zo smaken als het mij smaakte en laat vooral een reactie achter als je de taart hebt gemaakt.