Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Glutenvrij Vis Tarwevrij Gezond

Vandaag weer inspiratie voor een lekkere glutenvrije avondmaaltijd: rijstnoedels met zalm. Ik vind niets fijner dan een snelle maaltijd op tafel zetten na een lange dag werken, maar dan natuurlijk wel eentje die gezond is én glutenvrij. De rijstnoedels hoef je slechts 4 minuten te koken en ook de zalm is binnen 6-8 minuten gaar en dus staat je eten zo op tafel. Ideaal toch?

Recept

Rijstnoedels met zalm

Een heerlijk gerecht met vele verschillende goed samenlopende smaken! Dit gerecht zet je binnen een kwartiertje op tafel!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets (naturel)
  • 250 gram rijstnoedels
  • 100 gram zeekraal
  • 2 norivellen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel gedroogde (of wat takjes verse) dille
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel tamari (glutenvrije sojasaus)

Rijstnoedels met zalm

    1. Breng water aan de kook.
    2. Bak in een laagje olijf- of kokosolie de twee zalmmoten in zo’n 6-8 minuten gaar. Sprenkel 2 minuten voor tijd wat sesamzaadjes over de zalmmoten en een klein beetje sesamolie en dille.
    3. Doe de rijstnoedels in het kokende water en kook zo’n 4-5 minuten. Knip ondertussen de norivellen in kleine stukjes. Leg rijstnoedels op een bord en doe hier wat tamari en sesamolie over.
    4. Leg de helft van de zeekraal op ieder bord; je hoeft dit niet te koken. Verspreid de norivellen over de zeekraal. Schep een zalmmoot op ieder bord en besprenkel alles met wat citroensap en een klein beetje tamari. Enjoy!