Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken Tussendoortje

Toen ik deze rijstwafelrepen met chocolade bij een medeblogger voorbij zag komen, móést ik ze ook proberen. Ik ben gek op gezonde recepten die een ongezonde snack enigszins kunnen vervangen. Zo maakte ik al eerder een gezondere variant op Lions, Snickers en Bounty’s. Dus deze repen, die een beetje op een Lion met Kitkat lijken, passen mooi in dat rijtje.

Cookinglife Foodies
Rijstwafelrepen met chocolade

Recept

Rijstwafelrepen met chocolade

Ideaal voor onderweg!

Gang Tussendoortje, snack
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 5 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 1 grote hand gemengde noten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eetlepels honing
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Hoe maak je rijstwafels met chocolade?

  1. Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes en hak de noten ook in stukjes. Doe dit in een mengkom.
  2. Smelt in een pannetje de kokosolie en roer er dan de cacaopoeder en honing doorheen. Voeg dit mengsel dan toe aan de rijstwafels en schep met een lepel goed door zodat alles bedekt is.
  3. Zet een ovenschaal of vierkant bakblik klaar, bedekt met aluminium- of huishoudfolie.
  4. Verdeel het rijstwafel mengsel over het bakblik (ongeveer voor de helft vol) of mueslivorm en druk goed aan, zodat de reepjes straks niet uit elkaar vallen. Dek de schaal af met folie en zet ongeveer een uur in de koelkast.
  5. Snijd na een uur de chocorijstwafelrepen met een scherp mes in 5 stukken. Verpak per stuk en bewaar ze in de koelkast.

Gezond eten vind ik helemaal niet moeilijk, genoeg groenten, niet uit pakjes en zakjes etc., maar soms heb ik wel écht zin in wat lekkers. Juist voor dat soort momenten is het belangrijk dat je een recept achter de hand hebt, zodat je zelf wat lekkers kan maken. Natuurlijk kun je beter een appel eten; je hoort me niet zeggen dat je van deze chocolade rijstwafel snacks onbeperkt moet gaan snoepen.

Wat ik zo fijn vind aan zelf je tussendoortjes maken is dat je precies weet wat erin gaat. In plaats van dat ik ergens snel een reep zou kopen, omdat ik trek heb, eet ik nu gewoon mijn eigen rijstwafelreep met chocolade. Ik zorg er dan ook voor dat ik er altijd eentje op zak heb. Vaak doe ik er eentje in mijn tas, in de auto (niet bij te warme temperaturen) en natuurlijk thuis in een bakje.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.