Ik ben Betty en kom uit het pittoreske Utrecht! Toen Lianne vanuit Amsterdam naar Utrecht verhuisde, duurde het niet lang voordat wij foodies elkaar vonden. Sindsdien kunnen we gezellig samen smullen, smikkelen en bijkletsen. Veel van mijn recepten zijn gezond, of aangepast naar suikervrij, glutenvrij, lowcarb of voedselzandloperproof. Andere recepten zijn juist gemaakt om lekker mee te zondigen. Of om iemands hart mee te stelen, zoals ik vaak bij mijn eigen vent doe ;-).
Recept
Met dit recept steel je menig hart, risotto is niet voor niets een wereldwijde favoriet. En het mooiste is dat het en stuk makkelijker te maken is dan je zou denken.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 40 min |
Het echte bakwerk voor gezonde foodies laat ik liever aan Lianne over, want die is daar gewoon echt goed in! Koekjes, taartjes, etc.: ik ben graag proefpersoon. Laat mij maar lekker stevig roeren in een flinke pan risotto; dat is goed voor mijn bovenarmen… Uit alle keukens is de Italiaanse keuken mijn favoriet! Dus dit gluten,- en koemelkvrije recept voor risotto met saffraan en spinazie komt geregeld voorbij in mijn keuken!
Tip: Voor diegenen met een koemelk allergie: in dit recept gebruik ik Pecorino in plaats van Parmezaanse kaas. Pecorino wordt namelijk gemaakt van schapenkaas. Lekker in deze risotto, maar bijvoorbeeld ook in zelfgemaakte pesto.