Recepten Hoofdgerechten Italiaans Vegetarisch

Deze risotto met spinazie en pesto is helemaal het einde. Zo fantastisch lekker! Het receptje kwam ik tegen en ik heb het iets aangepast zodat het helemaal aan mijn smaak voldeed. Toevallig maakte ik het ‘s middags al (in verband met daglicht voor de foto’s) en kwamen mijn ouders nog even snel koffie drinken voor zij op reis gingen. Ze vonden de spinazie risotto zo lekker, dat we hebben besloten om dit als voor- of tussengerechtje te maken met kerst. Door de romige, volle smaak is het echt een perfect gerecht voor het kerst diner!

Cookinglife Foodies
Risotto met spinazie en pesto

Recept

Risotto met spinazie en pesto

Wie wordt er niet blij van risotto? Hier vonden ze de spinazie risotto zo lekker, dat we hebben besloten om dit als voor- of tussengerechtje te maken met kerst. Door de romige, volle smaak is het hier perfect bij!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2-3 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 1000 ml bouillon
  • scheut plantaardige room
  • 250 gram verse spinazie
  • 2-3 theelepels pesto
  • 1 ui
  • ongeveer 80 gram pecorino kaas (of een andere rasp kaas)
  • (geroosterde) pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • paar blaadjes basilicum
  • wat peper

Hoe maak je risotto met spinazie en pesto?

  1. Pak een grote pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit dit met wat olijfolie aan in de pan.
  2. Zet in een aparte pan de bouillon op. Dit hoeft niet te koken, maar moet wel goed warm zijn.
  3. Voeg dan de risottorijst toe en laat even een paar minuutjes meebakken. Blus af met een flinke scheut witte wijn en voeg direct bouillon toe zodat de rijst goed onder water staat.
  4. Laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit. Voeg na ongeveer 15 minuten, als de risotto al flink wat bouillon heeft opgenomen, een scheutje plantaardige room toe en rasp wat kaas door de risotto
  5. Laat in een aparte pan de spinazie slinken op laag vuur.
  6. Als de spinazie is geslonken en de risotto is zo goed als klaar, voeg je de spinazie bij de risotto, samen met een scheut witte wijn. Wacht tot de rijst dit ook heeft opgenomen.
  7. Rooster dan in de lege pan de pijnboompitjes. Voeg de helft toe aan de risotto en schep de pesto door de risotto en voeg wat peper toe en eventueel een paar blaadjes verse basilicum.
  8. Dien de risotto op. Garneer met de overgebleven pijnboompitjes en geraspte pecorino kaas. Geniet!

Pesto kun je trouwens ook heel makkelijk maken, ook een dag van te voren al. De lekkere pesto met geitenkaas van mijn moeder past perfect bij deze risotto met spinazie. Krijg je veganisten te eten? Dan is deze spinazie risotto ook een fijn gerecht. Let er wel op dat je vegan bouillon én kaas gebruikt. Reken maar dat iedereen ervan zal smullen!