Recepten
Hoofdgerechten
Italiaans
Vegetarisch
Recept
Risotto met spinazie en pesto
Risotto met spinazie en pesto is een romig, vol gerecht dat perfect is als hoofd- of tussengerecht. De risottorijst wordt langzaam gekookt in bouillon, witte wijn en plantaardige room, terwijl spinazie en pesto voor extra smaak zorgen. Het geheel wordt gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, pecorino kaas en verse basilicum voor een rijke en feestelijke maaltijd.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2-3 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 45 minuten |
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wokpan
- Kookpan of steelpan
- Diepe borden
Ingrediënten
- 200 gram risotto rijst
- 1000 ml bouillon
- scheut plantaardige room
- 250 gram verse spinazie
- 2-3 theelepels pesto
- 1 ui
- ongeveer 80 gram pecorino kaas (of een andere rasp kaas)
- (geroosterde) pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- flinke scheut witte wijn
- paar blaadjes basilicum
- wat peper