Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Italiaans Vegetarisch

Deze risotto met spinazie en pesto is helemaal het einde. Zo fantastisch lekker! Het receptje kwam ik tegen en ik heb het iets aangepast zodat het helemaal aan mijn smaak voldeed. Toevallig maakte ik het ‘s middags al (in verband met daglicht voor de foto’s) en kwamen mijn ouders nog even snel koffie drinken voor zij op reis gingen. Ze vonden de spinazie risotto zo lekker, dat we hebben besloten om dit als voor- of tussengerechtje te maken met kerst. Door de romige, volle smaak is het echt een perfect gerecht voor het kerst diner!

Recept

Risotto met spinazie en pesto

Risotto met spinazie en pesto is een romig, vol gerecht dat perfect is als hoofd- of tussengerecht. De risottorijst wordt langzaam gekookt in bouillon, witte wijn en plantaardige room, terwijl spinazie en pesto voor extra smaak zorgen. Het geheel wordt gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, pecorino kaas en verse basilicum voor een rijke en feestelijke maaltijd.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2-3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wokpan
  • Kookpan of steelpan
  • Diepe borden

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 1000 ml bouillon
  • scheut plantaardige room
  • 250 gram verse spinazie
  • 2-3 theelepels pesto
  • 1 ui
  • ongeveer 80 gram pecorino kaas (of een andere rasp kaas)
  • (geroosterde) pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • paar blaadjes basilicum
  • wat peper

Hoe maak je risotto met spinazie en pesto?

    1. Pak een grote pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit dit met wat olijfolie aan in de pan.
    2. Zet in een aparte pan de bouillon op. Dit hoeft niet te koken, maar moet wel goed warm zijn.
    3. Voeg dan de risottorijst toe en laat even een paar minuutjes meebakken. Blus af met een flinke scheut witte wijn en voeg direct bouillon toe zodat de rijst goed onder water staat.
    4. Laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit. Voeg na ongeveer 15 minuten, als de risotto al flink wat bouillon heeft opgenomen, een scheutje plantaardige room toe en rasp wat kaas door de risotto
    5. Laat in een aparte pan de spinazie slinken op laag vuur.
    6. Als de spinazie is geslonken en de risotto is zo goed als klaar, voeg je de spinazie bij de risotto, samen met een scheut witte wijn. Wacht tot de rijst dit ook heeft opgenomen.
    7. Rooster dan in de lege pan de pijnboompitjes. Voeg de helft toe aan de risotto en schep de pesto door de risotto en voeg wat peper toe en eventueel een paar blaadjes verse basilicum.
    8. Dien de risotto op. Garneer met de overgebleven pijnboompitjes en geraspte pecorino kaas. Geniet!