Recepten Bakken Ovenschotels Nagerechten Kerstrecept

Nog een eenvoudig, maar overheerlijk recept nodig voor het kerstdiner? Maak dan deze rode vruchten crumble! Je hebt het in een handomdraai voorbereid en je hoeft dan alleen nog maar de ovenschaal in de oven te zetten! Ideaal om van tevoren voor te bereiden!

Cookinglife Foodies
Rode vruchten crumble

Recept

Rode vruchten crumble

Met ijs en munt

Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Baktijd 25 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Mengkom
  • IJsschep
  • Dessert- of gebaksbordjes
  • Dessertlepel

Ingrediënten

  • 750 g diepvriesfruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode bessen, etc.)
  • 100 g bloem
  • 60 g boter
  • 25 g lichtbruine basterdsuiker
  • Vanille-ijs
  • Verse munt

Hoe maak je de rode vruchten crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het fruit in de ovenschaal. Meng voor de crumble de bloem, boter in klontjes, basterdsuiker met je handen of een vork door elkaar in een kom tot een licht kruimelig deeg.
  2. Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal en bak de rode fruit crumble in 25-30 minuten goudbruin.
  3. Serveer met een bolletje vanille-ijs en een paar blaadjes munt.

Tips!

Dit gerecht is ook heerlijk met andere soorten fruit, zo kun je er appels of peren in doen, of steenvruchten zoals perziken of nectarines!

Tips!