Doordat de ontbijtkoek zo goed gelukt was en lekker van smaak, was het bijna een soort cake en vond ik het prima geschikt als traktatie. De randjes van de ontbijtkoek zijn heerlijk knapperig en de structuur is lekker smeuïg, net zoals een echte ontbijtkoek hoort te zijn. Het is echt een goed alternatief voor de ontbijtkoek bomvol suiker uit de supermarkt.
Recept
Let op: roggemeel (deze ontbijtkoek is dus niet glutenvrij!)
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlandse |
Porties | Voor 1 cake |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 5 min |
Nu blijft het natuurlijk een hekel punt, een recept suikervrij noemen of suikerarm of zonder geraffineerde suiker. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best vaak tegenaan loop. Want voor mijn blog heb ik voor nu het onderscheid gemaakt tussen recepten met enkel natuurlijke suikers, die ik suikervrij noem, en recepten met toevoeging van niet geraffineerde suikers, die ik zonder geraffineerde suiker noem. Volg je het nog? Momenteel vind ik dat een mooi onderscheid en ik denk dat mensen dan zelf kunnen beslissen of een recept wel of niet voor hen geschikt is, op basis van de ingrediënten.
Wat ik lastig vind, is dat het internet vol staat met ‘suikervrije ontbijtkoek’ recepten, met toevoeging van ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en andere niet-geraffineerde suiker. Mensen zoeken namelijk niet op ‘ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker’ (in mijn ervaring), maar naar ‘suikervrije ontbijtkoek’. En dus kunnen ze dan mijn recept voor ontbijtkoek niet vinden, terwijl ze dat misschien wel graag zouden willen. Het is helemaal geen groot probleem, maar soms vind ik dat gewoon heel erg jammer en heb ik het gevoel dat mijn recepten dan niet meer voor iedereen te vinden zijn.