×
10% korting met kortingscode 'MOEDERDAG21" (bestelling > €40,-)
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Rookoven

5 producten

Rookoven

Roken is een van de zuiverste en gezondste manieren om voedsel te bereiden want er is geen vet of olie voor een rookoven nodig. Nog een voordeel is dat het voedsel langer bewaard kan blijven.
Het gebruik van en bereiden met een rookoven geeft naast de welbekende rooksmaak ook een gezellige sfeer. Bijvoorbeeld tijdens een tuinfeestje of barbecue met het gezin of de hele familie.

Wat kan je allemaal roken met een rookoven?

Voor welke bereidingen kunt u een rookoven kopen? Vlees, vis, gevogelte, groente en zelfs kaas kan worden gerookt, eigenlijk alles wat je ook zou kunnen barbecueën kun je roken. De smaak die uw product krijgt wordt bepaald door de houtsoort van de rookmot. Zo zijn er diverse soorten te verkrijgen naast de wel bekende houtsnipper van de beukenboom maar ook van diverse fruitbomen. Wilt u een verfijnde smaak creëren? Denk dan bijvoorbeeld aan droge kruiden en specerijen. U kunt de rookmot en natuurlijk de rookoven kopen bij Cookinglife. Bekijk ons brede assortiment aan rookovens en toebehoren.

Tip: plaats een bereidingsbakje  in de rookoven die je kunt vullen met wijn, bouillon of water met kruiden. Zo ontstaan er tijdens het roken dampen die je bereiding extra sappig houden en nog meer smaak geven.

Warm of koud roken met de rookoven?

Vlees of vis die u warm wilt roken moet u vooraf pekelen. Dat doet u door grof zout te mengen met kruiden naar wens, uw voeding erin te wentelen en erin te laten rusten. Hoe lang u moet pekelen hangt af van het ingrediënt. Zodra u hier klaar mee bent, spoelt u alle pekel goed af en droogt u de voeding grondig. Om warm te roken moet de temperatuur in uw rookoven tussen 50°C en 80°C liggen. Bij warm roken is de rooktijd aanzienlijk korter dan bij koud roken. De diverse rookovens, zoals de Barbecook rookovens, zijn uitgevoerd met een thermometer. Houd de temperatuur van de rookoven goed in de gaten en voeg indien nodig wat kolen toe.

Rookoven Kopen

Koud roken duurt minstens 4 uur. Met de koude Barbecook rookoven kunt u zelfs tot 7 uur lang roken, afhankelijk van de gewenste smaak. Bij koud roken is de temperatuur in de rookoven maximaal 25°C. Uw gerookte product zal altijd rauw blijven, en kan na het roken langer worden bewaard.

Tip: Controleer tijdens het koud roken om het uur uw voeding door de deksel op te heffen. Zo komt er verse zuurstof naar binnen wat het rookproces stimuleert.

Cookinglife heeft diverse rookovens voor buiten en alle benodigde tools zoals rookmot, rookboxen en de aluminium bereidingbakjes.

Terug naar boven