Recepten Cocktails

Geniet tijdens deze zomerdagen van een heerlijk verfrissend drankje, namelijk de rosé-limoncello sangria! Dit drankje, die rijk is aan fruit, zorgt voor extra verkoeling tijdens de warme dagen. Naast dat hij zo lekker is, is het drankje ook nog eens heel eenvoudig en binnen enkele minuten te maken! 

Cookinglife Foodies
Rosé-limoncello sangria

Recept

Rosé-limoncello sangria

Met vers fruit

Gang Drankje
Keuken Nederlands
Porties 5 glazen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 3 Perziken
  • 2 Citroenen
  • 2 Handjes frambozen
  • 1 Handje blauwe bessen
  • 100 ml Limoncello
  • 400 ml Rosé
  • 200 ml Bruiswater

Hoe maak je rosé-limoncello sangria

  1. Snijd de perziken in partjes en de citroenen in plakjes. 
  2. Schenk de limoncello, rosé en het bruiswater in de kan.
  3. Voeg het gesneden fruit plus de frambozen en blauwe bessen toe aan de kan.
  4. Roer alles goed door elkaar en laat eventueel 15-30 minuten intrekken, zodat de smaken goed mengen.
  5. Schenk voorzichtig in de glazen met een paar stukjes fruit!  

Ga je liever voor de alcoholvrije rosé-limoncello sangria? Gebruik dan alcoholvrije rosé en citroensiroop!

Wist je dat?

Het drankje niet is ontstaan in Spanje, maar is uitgevonden door Engelsen. Vroeger werd het gedronken door de Engelse en Franse koloniën in Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Het drankje werd 'sangaree' genoemd, wat Spanjaarden associeerden met 'sangre' vanwege de rode kleur. 

Wist je dat?