Door drukte kan de reactie van onze klantenservice langer duren. Bekijk je track & trace voor de laatste status van je bestelling
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Sambonet productie proces

Sambonet

Elk huishouden heeft zijn eigen bestek onderdelen in de lade liggen, maar hoe worden deze nou gemaakt? En hoe ontstaat het verschil in vorm en kleur? Om dit uit te leggen kijken we naar het productieproces van Sambonet bestek.

Bestek wordt vervaardigd uit staal. Hierbij kan er verschil zitten tussen de legeringen die worden gebruik. De getallen 18/10 of 13/0 geven aan hoeveel delen chroom en hoeveel delen nikkel in de samenstelling worden gebruikt. Hiervoor staat het eerste getal voor chroom en het tweede getal voor nikkel.

Het bestek van Sambonet wordt gemaakt van 18/10 edelstaal. Deze staalsoort wordt zowel voor normaal bestek, als gecoat en verzilverd bestek gebruikt. Het proces om het bestek verzilverd of gecoat te maken wordt later beschreven.

Sambonet Bestek

Om losse messen, vorken en lepels te kunnen produceren, beginnen we met een grote stalen plaat. Uit deze staalplaat worden machinaal losse stukken staal geperst. Dit gaat aan de hand van stempels die in een krachtige machine worden geplaatst.

Vanaf hier worden de losse bestekonderdelen per stuk bewerkt tot eindproduct. Voor het vormgeven van de producten worden meerdere stappen herhaald. Zo worden de stalen plaatjes gewalst om de juiste dikte te creëren. Bij een vork worden de tanden pas later uitgesneden.

 

Sambonet Bestek Bewerken

Nu elke plaat zijn productvorm heeft gekregen, worden de product gepersonaliseerd tot serie/product niveau. Het vormgeven van deze losse onderdelen wordt gedaan met behulp van specifieke mallen. Voor elk product bestaat er een eigen gevormde mal.

Deze mallen bestaan uit twee kanten, waardoor de metalen plaat gestanst wordt. Dit geeft het product zijn werkelijke vorm. Naast zijn vorm worden in deze mallen ook gelijk de productkenmerken van Sambonet veranderd. Deze zijn per serie verschillend, waardoor elk product nu onder zijn eigen serie valt.

Polijsten van Sambonet Bestek

De losse onderdelen hebben nu ieder hun eigen vorm. Om het product tastbaar en toonbaar te maken worden de producten gepolijst. Hierbij worden eerst de buitenkanten van het bestek gepolijst. Door steeds naar een fijnere korrel te gaan, worden de onderdelen volledig glad gemaakt. Deze machinale handelingen worden door grote machines uitgevoerd die perfect afgesteld dienen te staan. Ook worden de onderdelen hier voorzien van een glanzende of matte uitstraling.

PVD en Verzilverd Sambonet Bestek

Om verzilverd en gecoat bestek te creëren wordt het bestek voorzien van een extra laag. Bij PVD (Physical Vapor Deposition) wordt er een gekleurde laag aangebracht op de onderdelen. Deze resistente toplaag wordt aangebracht door middel van dampafzetting. Het grote voordeel is dat een PVD-coating slijtvast en duurzaam is.

Een andere manier om bestek een exclusieve en rijke uitstraling te geven is het aanbrengen van een zilveren toplaag. Hierbij worden de bestekdelen in een bad gedompeld. Via elektrische stroom worden zilverdeeltjes op het bestek aangebracht. De verzilveringstechniek die Sambonet toepast, zorgt voor een wel twee keer zo dikke laaghardheid dan bij traditioneel verzilverd bestek.

Sambonet PVD

Assortiment Sambonet Bestek

In het brede assortiment dat Sambonet op de markt aanbiedt hebben wij de mooiste bestekken voor jou geselecteerd. Een breed aanbod aan klassiek en gecoat bestek is bij te vinden in de webshop. Benieuwd? Bekijk al onze Sambonet besteksets. Verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, koper, champagne en zwart. Ga je liever voor verzilverd bestek? Bekijk onze Sambonet besteksets verzilverd op Cookinglife!