Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Tussendoor Glutenvrij Recepten Eten & Drinken Voorgerechten Borrelhapjes

Chefkok Robert Verweij leerde ons alles over het blisspoint; de perfecte samenstelling van smaken als zout, zuur, zoet en pittig. Deze smaken wil je niet alleen terug laten komen in je hapjes, maar ook in je drankjes! Daarom proefden we ook twee cocktails, die speciaal waren ontwikkeld voor bij twee soorten kaas. En bij de kaas én de cocktails maakte chefkok Robert twee bijzondere hapjes. Dat inspireerde mij om thuis aan de slag te gaan met het maken van mijn eigen hapje met kaltbach Le Gruyère AOP: slabootjes met dadel, walnoten en gruyère.

Recept

Slabootjes met dadel, walnoten en gruyère

Zet eens wat anders op tafel bij de borrel! Deze slabootjes zitten bomvol smaak en zijn lekker licht.

Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties Voor ongeveer 6 slabootjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Ontpitter
  • Slacentrifuge
  • Serveerbordjes

Ingrediënten

  • 2 dadels
  • 30 gram walnoten
  • 75 gram Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP
  • 1 kropje baby romaine sla
  • balsamico

Slabootjes met dadel, walnoten en gruyère

    Hak de walnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de gruyère. Meng dan de walnoten met dadels en gruyère.

    Was de sla en snijd het uiteinde eraf. Je hebt ongeveer 6 blaadjes romaine sla nodig.

    Vul de slabootjes met dadel, walnoten en gruyère. Maak af met een beetje balsamico. Geniet!

    Voor de Old Fashioned cocktail met dadel:

    45 ml Bols Corenwyn

    15 ml Bols dadel likeur

    15 ml rietsuiker siroop (of vervang door gepureerde dadel)

    3 scheutjes Angostura bitters

Kaltbach Gruyère

Gruyère is een complexe kaas. In de textuur van Le Gruyère AOP van Emmi KALTBACH proef je de kenmerkende kristallen van grotgerijpte kaas. Ook proef je bij de Le Gruyère AOP van Emmi KALTBACH de kenmerkende kristallen van grotgerijpte kaas in de textuur terug. KALTBACH Le Gruyère AOP is namelijk 12 maanden gerijpt in een grot in Zwitserland; dit geeft de kaas een bijzondere smaak. Wanneer je de KALTBACH Gruyère combineert in eten of drinken, is het heel belangrijk dat het smaakgehalte van je drankje of hapje iets minder heftig is dan de smaak van de kaas.

Slabootjes met dadel, walnoten en gruyère

In mijn keuken ging ik aan de slag met de informatie die ik tijdens de workshop had geleerd én de kaas die ik mee mocht nemen. Ook het recept van de cocktail die we maakten, de Old Fashioned met dadel, had ik meegekregen. Het zoete van de dadelcocktail wilde ik terug laten komen in mijn hapje. Omdat dadel best heftig is van smaak (zoet) en de KALTBACH Gruyère juist weer wat pittig, combineer ik deze smaken met neutrale romaine sla en de volle smaak van walnoot. Mijn hapje maak je af met een klein beetje balsamico. Het is een heerlijk hapje met een goede smaakbalans en het smaakt ook nog eens heel erg lekker bij de Old Fashioned cocktail. Het recept van de Old Fashioned vind je trouwens bij het recept. Kun je deze combi thuis ook eens proberen :-)!