Recepten Soepen Vegetarisch

De herfst is qua temperatuur niet mijn favoriete seizoen. Eigenlijk scheelt het volgens mij weinig met het voorjaar, maar het is voor mij het idee dat de winter nog moet komen en dat het vroeg donker wordt. De pluspunten van de herfst vind ik dan weer wel dat je eindelijk met een dekentje op de bank kan kruipen zonder dat de BF je heel raar aankijkt en dat een paar kaarsjes het huis heel gezellig maken. En soep, nog zo’n pluspunt. En deze snelle pompoensoep is bij ons thuis altijd favoriet!

Cookinglife Foodies
Snelle pompoensoep

Recept

Snelle pompoensoep

Dit lekkere soepje is zo klaar en heerlijk om van te genieten in de herfst of winter. Dit recept is ook glutenvrij en vegetarisch!

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totaal 1 uur 0 min

Ingrediënten

  • 700 gram pompoen in blokjes
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter (glutenvrije) bouillon
  • 125 ml (plantaardige) kookroom

Hoe maak je snel een pompoensoep?

  1. Snijd de pompoen in kleine blokjes, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Doe een klein beetje olijfolie (of kokosolie of boter) in een forse soeppan, en fruit hierin de ui met de knoflook. Wanneer de ui glazig is, doe je de pompoen erbij.
  3. Laat op laag vuur een minuut of 10 bakken.
  4. Voeg daarna de bouillon toe en laat ongeveer 30-40 minuten pruttelen op laag vuur. Doe de soep dan (in delen) in een blender, of gebruik een staafmixer en mix de soep egaal of wat grover, wat je lekker vindt.
  5. Voeg de kookroom toe, roer nog even door en serveer. Eet smakelijk!

Zo’n soep moet dan niet al te ingewikkeld zijn, vind ik. Gewoon als je trek hebt in soep, dat die soep dan ook in minder dan een half uur op tafel staat en zonder veel ingewikkelde ingredienten. Natuurlijk kun je in pompoensoep ook aardappelen of wortels verwerken, maar dit is gewoon een pompoensoep. Met pompoen dus. Oh en een ui en wat knoflook, maar dat is het.

Deze pompoensoep is niet enorm dik van structuur. Als je het lekker vindt om een wat dikkere pompoensoep te maken, kun je twee dingen doen: meer pompoen gebruiken, ga dan al gauw richting de 900 gram of een kilo. Of wat minder bouillon gebruiken, maar dan heb je uiteraard ook minder soep :-).