Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Italiaans Valentijnsdag

Dit heerlijke en snelle gerecht is een echte Italiaanse klassieker! Spaghetti alle vongole is een pastagerecht met schelpdieren en wordt veel in het midden en zuiden van Italië gegeten. Je gebruikt oorspronkelijk venusschelpen, maar je kunt ook kokkels voor dit gerecht gebruiken!

Recept

Spaghetti alle vongole

Onweerstaanbaar Italiaans!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Twee grote pannen
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten

  • 1 kg vongole
  • 2 tenen knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode Spaanse peper
  • Klein bosje verse peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 500 g spaghetti
  • 50 g roomboter
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Spaghetti alle vongole

    1. Spoel de vongole af met koud water en borstel ze goed schoon. Net als bij mosselen moet je de schelpen die nu openblijven weggooien. Zet een pan met ruim water en een snuf zout op en kook hierin de spaghetti al dente.
    2. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper en de knoflook heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd deze in kleine blokjes. De peterselie hak je fijn.
    3. Verwarm boter en de olijfolie samen in de pan en ‘zweet’ hierin de peper en knoflook aan, zorg dat het niet gaat kleuren. Doe nu de vongole en een glas witte wijn erbij. De schelpen zijn klaar zodra ze openstaan, gooi degenen die dichtblijven weg.
    4. Nu voeg je de tomaat, peterselie en wat peper en zout toe. Doe de afgegoten spaghetti erbij, goed omscheppen en serveer het warm. Buon appetito!