Eén van mijn favoriete gerechten om te maken én te eten is toch wel pasta. Ik zie het echt als een comfort food; wanneer ik na een zware of lange dag een lekkere pasta voor mezelf klaar maak, kan ik weer helemaal opfleuren! Dit spaghetti met spinazie recept zag ik laatst in een tijdschrift staan en ik kon niet wachten om er mijn eigen draai aan te geven! De romige spinazie en courgette saus is heerlijk, en maakt dit gerecht een origineel alternatief op de klassieke bolognese saus.
Recept
Dit spaghetti recept is heerlijk door de romige saus van spinazie en courgette. De cherrytomaatjes maken het gerecht helemaal af!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Kooktijd | 10 min |
Totaal | 25 min |
Ik vind heel veel pasta’s lekker, maar spaghetti met spinazie is misschien wel mijn favoriet! Het leuke aan spinazie is dat je er echt veel kanten mee op kan. Zo kan je spinazie blaadjes vers gebruiken als garnering, je kan het roerbakken, of je gebruikt spinazie (à la creme) uit de diepvries voor een romige saus. Spaghetti met spinazie is dus altijd een heel veelzijdig recept!
Wanneer ik pasta maak, gebruik ik vaak een makkelijke bolognese saus maar hoe leuk is het om helemaal zelf spaghetti saus te maken? In dit spaghetti met spinazie recept leg ik je uit hoe je gemakkelijk zelf een romige saus maakt van courgette en spinazie. Dit is niet alleen een redelijk gezonde saus, ook kun je het eenvoudig vegetarisch maken als je vegetarisch gehakt gebruikt. Zelf een spaghetti saus maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!