Afgelopen weekend kwamen deze speltkoekjes met gojibessen bij mij de oven uit gerold. Het zijn heerlijk knapperige koekjes, helemaal veganistische omdat er geen ei aan is toegevoegd en ze zijn ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Deze koekjes zijn door een streng testpubliek geproefd en zij vonden ze verukkelijk!
Recept
Heerlijk knapperige koekjes en een goed alternatief voor de ongezonde suikerbommen die je in de winkel koopt.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 12 koekjes |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 16 min |
Totaal | 31 min |
Koekjes zijn voor mij een belangrijk onderdeel van mijn eetpatroon. Ik zorg ervoor dat ik altijd een koektrommel of een cookiejar heb gevuld met homemade cookies. Vaak heb ik namelijk uit mijn werk trek ik iets zoets. Dit moment, vlak voor het eten, is volgens mij voor veel mensen herkenbaar. Als je ervoor zorgt dat je een gezond alternatief in huis hebt, voorkom je dat je naar de meer ongezonde varianten gaat graaien. Vaak is het moment tussen het avondeten en de tijd dat ik uit mijn werk kom, hét moment voor een lekker en gezond koekjes. Met deze speltkoekjes zorg je voor een verukkelijk alternatief!
Deze koekjes zijn gemaakt met speltmeel. Speltmeel is niet glutenvrij, wel tarwevrij. Je kunt gemakkelijk een glutenvrije versie van deze koekjes maken door het speltmeel te vervangen door 50% boekweitmeel en 50% amandelmeel. Omdat glutenvrije koekjes vaak wat brokkeliger worden, kun je het beste nog een eetlepel agavesiroop of honing toevoegen, om het deeg wat plakkeriger te maken. Als je het standaard recept volgt, en het deeg wil alsnog niet plakken, voeg dan een klein beetje extra water toe.