Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Vegan

Afgelopen weekend kwamen deze speltkoekjes met gojibessen bij mij de oven uit gerold. Het zijn heerlijk knapperige koekjes, helemaal veganistische omdat er geen ei aan is toegevoegd en ze zijn ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Deze koekjes zijn door een streng testpubliek geproefd en zij vonden ze verukkelijk!

Recept

Speltkoekjes met gojibessen

Heerlijk knapperige koekjes en een goed alternatief voor de ongezonde suikerbommen die je in de winkel koopt.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 12 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 130 gram speltmeel
  • 45 gram rijstmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram gojibessen
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eetlepels water

Speltkoekjes met gojibessen

    1. Verwarm de oven voor op 185 graden
    2. Meng de droge ingredienten (speltmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, gojibessen, baking soda, bakpoeder) in een grote kom.
    3.  
    4. Smelt ondertussen de kokosolie.
    5. Meng dan de kokosolie en het vanille extract en water door de droge ingredienten. Kneed snel tot een soepel deeg; voeg wat extra water toe als het deeg te droog blijft.
    6. Steek of maak hieruit de koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    7. Bak ze in ongeveer 13-16 minuten mooi goudbruin. Laat ze buiten de oven even afkoelen; ze worden dan nóg knapperiger.