Al eerder heb ik gezegd dat tussendoortjes vaak het lastigst zijn voor mensen die suikervrij of tarwevrij eten. Thuis is prima onder controle te houden wat je eet en vooral wat je kúnt eten, buiten de deur is dat veel moeilijker. En recepten voor tussendoortjes kun je nooit genoeg hebben, vandaar dat ik besloot om de speltrepen van Iris eens na te maken. (Let op: deze repen zijn wél tarwevrij, NIET glutenvrij!)
Recept
Goede recepten voor tussendoortjes kun je nooit genoeg hebben. Probeer de spelrepen eens. Ze zijn ideaal om overal me naartoe te nemen.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 stuks |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Het recept is vrij simpel, alleen moest ik nog wel even speltvlokken in huis halen. Daarna is het een kwestie van keukenmachine gebruiken, ingrediënten mengen en in een bakblik goed aanduwen. Ik heb het recept iets aangepast, omdat ik met mijn dadels niet helemaal uitkwam aan gewicht. Daarnaast heb ik iets minder noten en speltvlokken gebruikt omdat ik het mengsel al vrij ‘droog’ vond en met meer droge ingrediënten bang was dat de reep niet goed zou plakken.
De speltrepen hoeven maar 15 minuten in de oven, dus ook dat is zo gepiept. Ik vond de repen echt verbazingwekkend lekker! Hoewel ze totaal suikervrij zijn, maken de dadels ze zoet genoeg en ze smaken heerlijk. Ook fijn om mee te nemen in je tas, want je verpakt ze in wat aluminiumfolie en dan kun je ze overal mee naar toe nemen. Ga je dus deze vakantie naar het strand, zwembad of pretpark, neem dan zeker een paar van deze energie repen mee.