Recepten Amuse

Je krijgt gasten en wilt snel een leuke amuse op tafel toveren…. hier een lekker recept dat je goed voor kan bereiden.

Cookinglife Foodies
Spiesje Kip Piri Piri

Recept

Spiesje Kip Piri Piri

met chilisaus en wortel

Gang Amuse
Keuken Portugal
Porties 6 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Marineren 3 uur 0 min
Braden 12 min
Opmaak 10 min
Totaal 3 uur 42 min

Benodigdheden

  • Satéprikkers
  • Keukenmachine met hakmes
  • Grillpan of barbecue
  • Serveerglazen

Ingrediënten

  • 600 g kippendij, in stukjes
  • 80  ml extra vierge olijfolie
  • 1 kleine citroen, alleen het sap
  • 6  knoflooktenen, gepeld
  • 3 rode pepers 
  • 1 laurierblaadjes
  • 1 1/2  tl paprikapoeder
  • geraspte wortel 
  • Chilisaus 
  • Sla

Hoe maak je de kip spiesjes piri piri?

  1. Voeg alle ingrediënten voor de piri piri (behalve de kip) in de keukenmachine en maal het tot een gladde pasta.
  2. Doe de kip en piri piri marinade (je kunt een klein beetje marinade apart houden om later bij de kipspiezen te serveren) in een kom en breng goed op smaak met zeezout. 
  3. Roer het door elkaar en zet afgedekt in de koelkast om te marineren, minimaal 3 uur, maar het liefst een hele nacht.
  4. Rijg de kippendij aan spiezen en grill ze goudbruin en gaar op de barbecue, of in een – licht met olie ingevette – grillpan.
  5. Serveer ze in het serveerglaasjes op een bedje van sla, strooi er wat geraspte wortel overheen en serveer een chilisaus ernaast om te dippen!