Recepten kerstrecept glutenvrij Hoofdgerechten

Steak tartaar: de één is er gek op, de ander gruwelt ervan. Toch is het een populair voorgerecht en zeker met kerst verschijnt het bij veel mensen op tafel. De kunst voor het maken van een goede steak tartaar begint al bij het vlees. Welk vlees gebruik je voor steak tartaar? Je kunt bijvoorbeeld een biefstuk of lendestuk. Belangrijkst is nog wel dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bereiden en daarna meteen wordt geserveerd.

Cookinglife Foodies
Steak tartaar

Recept

Steak tartaar

Makkelijk & snel te bereiden!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 flinke sjalotten
  • 4 theelepels kappertjes
  • 8 augurkjes
  • peper en zout
  • evt eidooier of rucola ter garnering

Hoe maak je steak tartaar?

  1. Snijd de biefstuk in kleine blokjes.
  2. Snijd de kappertjes, augurkjes en de sjalotten heel fijn.
  3. Doe de stukjes biefstuk samen met kappertjes, augurken en sjalotten in een kom en meng dit door. Voeg peper en zout toe en mosterd.
  4. Leg een bakring op een bord en duw hierin met een lepel de steak tartaar goed aan.
  5. Ter garnering kun je een gepocheerd ei of gebakken ei met intacte eierdooier als garnering bovenop de tartaar leggen. Aangezien ik een mega afkeer heb voor eidooiers, heb ik dit zelf niet gedaan.

Om deze steak tartaar zo puur mogelijk te houden heb ik geen worcestershiresaus gebruikt. Natuurlijk staat het je vrij om dat wel toe te voegen. Je ziet ook meteen op de foto’s dat ik geen eidooier heb gebruikt, dat vind ik zelf namelijk niet lekker. Houd je hier juist wel van, voeg dan een eidooier toe (1 per portie).

Dit is in ieder geval een heel fijn kerstvoorgerecht. Je bent in minder dan 10 minuten klaar, inclusief voorbereiding, het opmaken van de borden en serveren. Daarnaast is het ook gewoon écht makkelijk, zonder lastige ingrediënten en vooral: zonder kerststress. Fijn toch?