Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Steakmessen

58 producten

Steakmessen

Een goed stuk vlees hoort gesneden te worden met een goed mes. Daarom zijn er speciale steakmessen. Deze steakmessen zijn zo gemaakt dat vlees gemakkelijk gesneden kan worden zonder dat u veel druk hoeft uit te oefenen tijdens het snijden. Zo zorgt u voor een perfect gesneden stukje vlees.

Steakmessen glad en gekarteld

Steakmessen heb je in twee verschillende soorten, met een gekarteld en een glad lemmet. Steakmessen met een glad lemmet snijden beter door het vlees heen, zonder de vezel los te trekken. Deze steakmessen zijn makkelijker te slijpen dan steakmessen met een kartel.

Gekartelde steakmessen blijven langer scherp, waardoor ze lang meekunnen voordat de messen geslepen moeten worden. Perfect voor in de horeca. Let hierbij wel op dat de gekartelde steakmessen goed blijven snijden. Na verloop van tijd zal het lemmet beginnen te zagen of scheuren. Dit komt het vlees niet ten goede.

Het gebruiken van steakmessen

Een steakmes hoort een sierstuk op tafel te zijn. De handgrepen van steakmessen worden vaak gemaakt van stijlvolle materialen. Hierbij kun je denken aan hoorn of verschillende houtsoorten. Een echte eyecatcher dus voor op tafel.

Wanneer je in de horeca een heerlijk stuk vlees geserveerd krijgt, zie je steeds vaker dat dit op een houten serveerplank wordt gedaan. Naast de coole look heeft dit ook voordelen voor de steakmessen. De messen zullen langer meegaan dan wanneer je ze op porselein of aardewerk zult gebruiken.

Laguiole steakmessen bij Cookinglife

Voor het beste vlees zijn kwalitatief goede messen een vereiste. Bij Cookinglife vind je naast de vele merken ook een breed aanbod aan Laguiole steakmessen. Deze Laguiole messen kenmerken zich door het fijne heft en het logo van een bij. Bekijk al onze Laguiole messen of in het bijzonder onze Jay Hill Laguiole collectie voor een compleet aanbod.

Terug naar boven