Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Steakmessen

64 producten

Steakmessen

Ben jij een echte vleesliefhebber? Bij een mooi stuk vlees mag een goed steakmes natuurlijk niet ontbreken. Door een goed steakmes te gebruiken hoef je nauwelijks kracht te zetten. Het mes zal zonder al te veel moeite door het vlees heen glijden. Bij ons vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten steakmessen. Wat voor steakmes je ook zoekt, je vindt de juiste messen hier. Wij bieden steakmessen los aan, maar ook in sets van 2, 3, 4, 6, 7 en 12. Filter je zoekresultaten op bijvoorbeeld merk of prijs om gerichter te zoeken naar je ideale steakmessen.

Steakmessen van vooraanstaande merken

Kwalitatief goede messen zijn belangrijk bij het eten van een goed stuk vlees. Bij Cookinglife vind je niet alleen de beste merken, maar ook een mooi aanbod aan laguiole steakmessen. Deze messen zijn zeer populair bij de steakmessen kenners. Verschillende merken die wij aanbieden verkopen dit soort laguiole messen. Drie van deze merken zijn Laguiole Style de Vie, Sareva en Jay Hill. Met name de Jay Hill steakmessen zijn erg gewild. Twee andere vooraanstaande merken die wij aanbieden zijn Amefa steakmessen en Victorinox steakmessen. Bekijk deze messen ook zeker even voordat je een keuze maakt.

Gebruik van steakmessen

De steakmessen zijn in ieder geval geschikt voor alle vleesgerechten. Vaak worden de messen gebruikt bij biefstuk, entrecote of ribeye. Steeds vaker worden de messen op een houten serveerplank geserveerd. Dit geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de messen langer mee gaan. Op keramisch materiaal zoals porselein of aardewerk zullen de steakmessen eerder slijten. Niet alle messen zijn geschikt om in de vaatwasser te doen. Gelukkig staat dit per messenset aangegeven. Bekijk dit goed om onnodige slijtage tegen te gaan. Als de steakmessen niet geschikt zijn voor de vaatwasser kun je ze het beset met de hand afwassen.

steakmessen

Steakmessen in verschillende designs

Je nieuwe steakmessen set horen een sierstuk op tafel te zijn. Het design van je steakmessen is dus erg belangrijk. De handgrepen van de steakmessen zien er vaak sierlijk uit. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een steakmes met een handgreep van hout. De kleur van je messenset kan ook een bepalende factor zijn bij het kiezen van de juiste messen. Zwarte steakmessen hebben een mooie luxe uitstraling en passen meestal goed bij je serviesset. Terwijl messen met een zilveren greep meestal goed bij de rest van je bestek past. Ga dus goed na welke steakmessen het beste in je interieur passen.

Steakmessen glad en gekarteld

Een goed steakmes heeft een scherp lemmet. Je kan steakmessen met een gekartelde en met een gladde snede kopen. Pure vleesliefhebbers gaan vaak voor een mes met een gladde snede. Bij een steakmes met kartels wordt het vlees namelijk meer uit elkaar getrokken waardoor het vocht verliest. Een deel van de vezels gaat verloren waardoor de smaakervaring bij steakmessen met een gladde snede dus beter is. De kartel steakmessen blijven wel langer scherp. Deze messen hoeven dus minder snel bijgeslepen te worden. Met de kartelmessen kun je tevens ook andere producten snijden zoals tomaten en harde worst. Dit gaat met een glad mes weer lastiger.

Steakmessen kopen

Weet je welke steakmessen je wilt gaan kopen? Bestel ze gemakkelijk via onze webshop. Wij zullen ervoor zorgen dat de messen zo snel mogelijk bij je thuis worden afgeleverd. Ook steakvorken nodig? Neem eens een kijkje op onze steakvorken pagina. Steakmessen zijn te koop in allerlei prijsklassen. Geef je liever niet te veel geld uit aan de messen? Filter dan eens op prijs of houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor een leuke steakmessen aanbieding. Koop je de messen liever fysiek? Dat kan! Wij hebben winkels in Groningen en Nijmegen.

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.1/10 - 10.310 reviews