Een paar weken geleden werd ik door mijn nicht getipt over deze banaan pannenkoekjes. Ze had mijn recept voor een amandelmeel-kaneel pannenkoek gezien en vertelde dat zij ook een erg lekker en makkelijk receptje had voor pannenkoekjes. Dat moest ik zien! In haar berichtje stond: ‘Je klutst een eitje en roert daar een geprakte banaan doorheen. En dan bak je ze als gewone pannenkoeken in de pan’. Ja hoor. De volgende ochtend dook ik direct de keuken in en bakte ik deze suikervrije banaan pannenkoek. Ik was gelijk verkocht!
Recept
Een gezond en vullend ontbijt! Met maar twee ingrediënten heb je deze pannenkoekjes snel op tafel!
Gang | Ontbijt, lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 4 pannenkoekjes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 15 min |
Het blijkt dat het recept voor deze ei-banaan pannenkoekjes niet onontdekt is. Er zijn online meerdere versies van te vinden! Het is met 2 ingrediënten natuurlijk ook zo makkelijk om te maken. Daarnaast is het super goedkoop, want je hebt maar 1 ei en 1 banaan nodig. En met wat lijnzaad, kaneel en geraspte kokos heb je een gezond en vullend ontbijt.
En hoe smaakt het? Deze pannenkoekjes zonder suiker vechten samen met de havermoutpap (overnight oats) om de eer van mijn favoriete ontbijtrecept. Ik vind ze echt geweldig. Ze zijn snel, simpel, gezond en super lekker. Een echte aanrader dus en zeker iets om toe te voegen aan je lijstje ontbijtjes! Varieer ook lekker met de toppings. Het is jouw ontbijtfeestje!