Recepten Ontbijt Glutenvrij Koolhydraatarm Lunch

Een paar weken geleden werd ik door mijn nicht getipt over deze banaan pannenkoekjes. Ze had mijn recept voor een amandelmeel-kaneel pannenkoek gezien en vertelde dat zij ook een erg lekker en makkelijk receptje had voor pannenkoekjes. Dat moest ik zien! In haar berichtje stond: ‘Je klutst een eitje en roert daar een geprakte banaan doorheen. En dan bak je ze als gewone pannenkoeken in de pan’. Ja hoor. De volgende ochtend dook ik direct de keuken in en bakte ik deze suikervrije banaan pannenkoek. Ik was gelijk verkocht!

Cookinglife Foodies
Suikervrije banaan pannenkoeken

Recept

Suikervrije banaan pannenkoeken

Een gezond en vullend ontbijt! Met maar twee ingrediënten heb je deze pannenkoekjes snel op tafel!

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 pannenkoekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 grote eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • eventueel 1 eetlepel amandelschaafsel

Hoe maak je suikervrije banaan pannenkoeken?

  1. Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kommetje. Doe dan de (goed) geprakte banaan bij het ei en meng even goed door.
  2. Doe er dan ook de lijnzaadjes en kaneel bij. Schep het mengsel met een kleine soeplepel of juslepel in een koekenpan op laag vuur.
  3. Laat even goed bakken aan 1 kant en schep de pannenkoek dan voorzichtig om. Als ‘ie dreigt te scheuren moet je de pannenkoek nog even laten bakken.
  4. Bak ook even aan de andere kant tot de pannenkoekjes mooi bruin zijn.
  5. Doe de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat geraspte kokos, nog wat kaneel en een beetje amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Het blijkt dat het recept voor deze ei-banaan pannenkoekjes niet onontdekt is. Er zijn online meerdere versies van te vinden! Het is met 2 ingrediënten natuurlijk ook zo makkelijk om te maken. Daarnaast is het super goedkoop, want je hebt maar 1 ei en 1 banaan nodig. En met wat lijnzaad, kaneel en geraspte kokos heb je een gezond en vullend ontbijt.

En hoe smaakt het? Deze pannenkoekjes zonder suiker vechten samen met de havermoutpap (overnight oats) om de eer van mijn favoriete ontbijtrecept. Ik vind ze echt geweldig. Ze zijn snel, simpel, gezond en super lekker. Een echte aanrader dus en zeker iets om toe te voegen aan je lijstje ontbijtjes! Varieer ook lekker met de toppings. Het is jouw ontbijtfeestje!

Tip

Gebruik rijpe bananen, omdat deze natuurlijke zoetheid toevoegen aan de pannenkoeken. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak.

Tip
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.