Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Suikervrij Glutenvrij Bakken

Toen ik bij een mede-blogger deze suikervrije kokosbollen zag, wilde ik ze meteen zelf bakken! Dit recept is niet te ingewikkeld en bevat enkel natuurlijke suikers. Ideaal als je even snel een tussendoortje wilt maken!

Recept

Suikervrije kokosbollen

Doordat het geen ingewikkeld recept is, is het ook erg leuk om met kinderen te maken! Ontzettend lekker en ook nog suiker en glutenvrij, wat wil je nog meer?!

Gang Tussendoortje
Keuken Frans
Porties 7 bollen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 130 gram kokosrasp
  • 20 gram amandelmeel
  • 3 eiwitten (eieren maat L)
  • snuf zout
  • 1 rijpe banaan

Suikervrije kokosbollen

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Pureer de banaan met kokosrasp, amandelmeel en zout in een foodprocessor of met een staafmixer.
    3. Scheid de eieren en klop de 3 eiwitten op tot witte pieken. Als je de kom ondersteboven houdt, mag er geen eiwit uitlopen; zo weet je of ze stevig genoeg opgeklopt zijn.
    4. Meng het eiwitschuim voorzichtig door het kokosmengsel.
    5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsboltang (of een gewone lepel) mooi bollen van het mengsel tot dit op is. Bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin in de oven.
    6. Enjoy!