Recepten Suikervrij Glutenvrij Bakken

Toen ik bij een mede-blogger deze suikervrije kokosbollen zag, wilde ik ze meteen zelf bakken! Dit recept is niet te ingewikkeld en bevat enkel natuurlijke suikers. Ideaal als je even snel een tussendoortje wilt maken!

Cookinglife Foodies
Suikervrije kokosbollen

Recept

Suikervrije kokosbollen

Doordat het geen ingewikkeld recept is, is het ook erg leuk om met kinderen te maken!

Gang Tussendoortje
Keuken Frans
Porties Voor ca. 7 kokosbollen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 130 gram kokosrasp
  • 20 gram amandelmeel
  • 3 eiwitten (eieren maat L)
  • snuf zout
  • 1 rijpe banaan

Hoe maak je suikervrije kokosbollen?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Pureer de banaan met kokosrasp, amandelmeel en zout in een foodprocessor of met een staafmixer.
  3. Scheid de eieren en klop de 3 eiwitten op tot witte pieken. Als je de kom ondersteboven houdt, mag er geen eiwit uitlopen; zo weet je of ze stevig genoeg opgeklopt zijn.
  4. Meng het eiwitschuim voorzichtig door het kokosmengsel.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsboltang (of een gewone lepel) mooi bollen van het mengsel tot dit op is. Bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin in de oven.
  6. Enjoy!

Het recept heb ik iets aangepast, door 20 gram kokosrasp te vervangen voor amandelmeel. Ik hoopte daarmee iets meer smeuïgheid en structuur te kunnen geven aan de kokosbollen. Daarnaast vind ik de smaak van amandelen gewoon erg lekker, zeker in combinatie met kokos. Ik weet niet of het door het amandelmeel komt, maar deze koekjes zijn echt totaal niet droog en ik vind ze absoluut zoet genoeg. Heerlijk!

Het is overigens een erg leuk recept om met kinderen te maken, ook omdat het niet zo ingewikkeld is. Ze kunnen helpen leren om eieren te scheiden en kokosbollen maken met een ijsboltang is natuurlijk super leuk. Wellicht is mijn ijsboltang wat groter, maar let daar even op. Overigens zijn zeven bollen best prima, want langer dan 4 dagen kun je ze eigenlijk niet bewaren. En wil je meer bollen maken, dan verdubbel je gewoon het recept :-).