Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch

Maak het bekende Mexicaanse gerecht chili con carne, maar dan vegetarisch! Het is een goed gevulde chili boordevol verse groenten! Dit recept is snel, makkelijk en erg geschikt om een grote pan van te maken. Dit gerecht combineert heel goed met guacamole en pitabrood, tortilla's of rijst.

Cookinglife Foodies
Super smaakvolle chili

Recept

Super smaakvolle chili

sin carne

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Suddertijd 30 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Grote hapjespan of braadpan

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 rode- of chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 el. tomatenpuree
  • 400 gr. pruimtomaten uit blik
  • 400 gr. chilibonen
  • 100 ml. rode wijn
  • Olijfolie
  • 2 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. cayennepeper (of een heel klein beetje chiliflakes)
  • Snufje piment
  • Handvol verse peterselie, koriander en oregano
  • Groene tabasco
  • Peper & zout uit de molen

Hoe bereid je de chili sin carne?

  1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. De courgette, aubergine, paprika en tomaten uit blik snijd je in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm (de tomaten mogen wat grover).
  2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui aan tot deze een beetje kleur krijgt. Nu doe je de knoflook, peper, komijn, cayennepeper en piment erbij en roer je alles door.
  3. Je voegt nu de gesneden groenten toe en roert het goed door, zodat alle kruiden verdeeld zijn. De tomatenpuree, tomaten uit blik het sap, chilibonen, rode wijn en alle verse kruiden gaan er nu bij. Schenk er 200 ml water bij en voeg wat peper en zout toe.
  4. Het is al bijna klaar! Je laat het gerecht zo’n 30 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en de saus wat ingedikt is. Even proeven en eventueel nog wat kruiden of tabasco toevoegen.

Tip: Krijg je veel bezoek? Maak dan de dag van tevoren een grote hoeveelheid van deze overheerlijke chili. Je hoeft het dan alleen nog maar op te warmen en de smaken komen extra goed tot zijn recht!

Tips!

  • Pas de hoeveelheid pepers, kruiden en tabasco aan naar jouw wens
  • Dit is chili sin carne, wanneer je zo’n 400 gram rundergehakt toevoegt (even kruiden uiteraard) maak je een heerlijke chili con carne
Tips!