Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Nagerechten Glutenvrij Recepten

Op zoek naar een dessert wat niet al te zwaar valt en ook nog lekker fris is van smaak? Dan is dit toetje met havermout en lemon curd perfect! Het is gemakkelijk te maken en de lemon curd zorgt voor een friszure smaak. Yum!

Recept

Toetje met havermout en lemon curd

De lemon curd met havermout is een lekker, fris toetje! Die gemakkelijk te maken is.

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Slagroomspuit
  • Mengkom
  • Citroenrasp
  • Hapjespan

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 50 gram glutenvrije havermout
  • 3 dadels ontpit
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • Voor de tussenlaag:
  • 50 gram mascarpone
  • 50 gram slagroom
  • 20 gram kokosbloemsuiker
  • Voor de lemon curd:
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram kokosolie of boter

Toetje met havermout en lemon curd

    1. Splits het ei en houd het eigeel apart. Smelt de kokosolie (of boter) en meng dit daarna met honing en het eigeel. Knijp de citroen uit en voeg het citroensap ook toe. Je kunt ook nog een beetje van de citroenschil raspen, doe dit er dan nu bij.
    2. Zet weer op het vuur en laat langzaam opwarmen (niet koken). Terwijl je roert, wordt het mengsel dikker. Laat afkoelen zodra het de juiste dikte is geworden en zet in de koelkast.
    3. Doe de havermout, kokosolie, honing en dadels in een foodprocessor en maal fijn.
    4. Verdeel dit over 2 glazen en druk zachtjes aan.
    5. Klop de slagroom met mascarpone en kokosbloesemsuiker tot het lekker dik is. Verdeel dit over de glazen.
    6. Maak dan de citroenen goed schoon en rasp 1 citroen boven de kom (niet het witte).
    7. Zet nu in de koelkast tot je de toetjes gaat serveren. Als laatste verdeel je de lemon curd over de toetjes. Enjoy!

Dit heerlijke toetje komt van het blog van Angelina, Peek Inside. De hoeveelheden en verhoudingen zijn iets aangepast. Dit toetje met havermout en lemon curd stond bij ons op het kerstmenu. Daar was het perfect geschikt voor, omdat we de toetjes al eerder op de dag konden klaarmaken. Dat scheelt ‘s avonds een hoop tijd en stress. En dat maakt het dus ook heel handig als dessert wanneer je gasten over de vloer hebt en daar lekker mee wilt kletsen.