Een pizza met een tortilla bodem. Dat heeft dus blijkbaar een naam: tortizza. Ik vind het komisch. Naast dat het grappig klinkt, was ik ook benieuwd naar de smaak. Daarom ging ik gelijk aan de slag met een recept. Eentje voor een glutenvrije tortizza wel te verstaan, maar je kunt natuurlijk ieder type tortilla gebruiken.
Recept
Beleg hem met je favoriete groente en vlees!
Gang | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Via een mede-blogger kwam ik trouwens voor het eerst met een tortizza in aanraking. Ze heeft het concept vast niet zelf bedacht, maar ik vond het idee zo leuk dat ik het dus ook wilde maken. Je kunt ook met dit recept eindeloos varieren, want je belegt ‘m gewoon net zoals een normale pizza. Houd je van salami? Dan gebruik je dat. Ik ben zelf meer fan van de variant met lekker veel feta, homemade tomatensaus en rucola.
Voor twee personen is dit recept trouwens misschien net iets te weinig, maar ik ben over het algemeen een vrij grote eter. Misschien vind jij het dus juist meer dan genoeg en moet je er niet aan denken dat je twee wraps in je eentje op eet. Kijk dus zelf even wat je genoeg vindt. Wat ook fijn is: het is super makkelijk en snel te maken. Je hoeft namelijk geen pizzadeeg te maken. Stop hem tien minuutjes in de oven en klaar!