Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten

Ontdek hoe je traditionele poffertjes maakt met dit eenvoudige en feestelijke recept. Leer stap voor stap hoe je dit geliefde Nederlandse gerecht zelf kunt bereiden met de juiste ingrediënten en keukengerei. Perfect voor lunch, dessert of een speciale traktatie.

Recept

Traditionele poffertjes

Zelfgemaakt met een poffertjespan

Gang Lunch/ Dessert
Keuken Hollands
Porties 6

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Poffertjespan
  • Beslagfles
  • Poffertjes vork
  • Kwast

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr boter
  • 1 el stroop
  • Snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • Blokje roomboter
  • Poedersuiker

Traditionele poffertjes

    1. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. Voeg de eieren en melk toe en mix door elkaar. Smelt 50 gram boter en voeg dit samen met de stroop toe aan het beslag en mix dit nogmaals.
    2. Doe wat van het beslag in de doseerfles. Vet de poffertjespan goed in met een kwastje. Spuit het beslag in de holtes en vul ze tot net onder de rand.
    3. Bak ze 1-2 minuutjes tot er aan de bovenzijde belletjes komen. Keer ze dan met een poffertjesvork om. Bak ook de andere zijde van de poffertjes goudbruin.
    4. Haal ze uit de pan met het vorkje en vet de pan weer opnieuw in. Bak de volgende batch en herhaal dit tot het beslag op is.

1

1
Free Gift

Powered by Salepify App